Haberler

İTÜ'de "Doğrudan Yabancı Yatırım Zirvesi" Düzenlendi

İstanbul Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nün ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve İTÜNOVA Teknoloji Transferi Ofisi destekleriyle bu yıl ilki düzenlenen "Uluslararası Doğrudan Yatırım Zirvesi", İTÜ Maçka Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşti.

İstanbul Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nün ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve İTÜNOVA Teknoloji Transferi Ofisi destekleriyle bu yıl ilki düzenlenen "Uluslararası Doğrudan Yatırım Zirvesi", İTÜ Maçka Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşti.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi (Invest in Turkey) Başkan Yardımcısı Furkan Karayaka, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) üyeleri ve Genel Sekreteri Özlem Özyiğit'in katılımıyla, Uluslararası Doğrudan Yatırımları (UDY) teşvik etmek amacıyla düzenlenen zirvenin bu yılki teması ise "UDY, Yatırım Tanıtımı ve Ekonomik Kalkınma" oldu.

Zirvede konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dönmez, "Hükümet olarak cari açığın kapanmasına, ihracat ve teknoloji açısından doğrudan yatırımlara önem veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi (Invest in Turkey) Başkan Yardımcısı Karayaka da "Cari açığın en iyi ilacının da uzun dönemli, sürdürülebilir ve kalıcı doğrudan yatırımlar olduğunun farkındayız ve bunları artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz." dedi.

İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak Alpkan ise doğrudan yatırımların Türkiye'nin kalkınması için olmazsa olmaz ihtiyaçlardan biri haline geldiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

İstanbul Teknik Üniversitesi Ekonomi Maçka Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title