Haberler

İTO, Mexico City Ulusal Ticaret Odası ile İşbirliği Anlaşması İmzaladı

Mexico City Ulusal Ticaret Odası ile İstanbul Ticaret Odası (İTO) Arasında Bir 'İşbirliği ve Dostluk' Anlaşması İmzalandı.

Mexico City Ulusal Ticaret Odası ile İstanbul Ticaret Odası (İTO) arasında bir 'İşbirliği ve Dostluk' anlaşması imzalandı.

İTO'dan yapılan açıklamada, 5. Dünya Odalar Kongresi nedeniyle İstanbul'da bulunan Meksika Ticaret Heyeti, bugün İTO'yu ziyaret ettiğini, görüşmede her iki Oda Başkanı da en kısa sürede, ülkeler arasında Serbest Ticaret Anlaşması imzalanmasını istendiğini bildirdi.

Meksika'nın Ankara Büyükelçisi Salvador Campos Icardo'nun da katıldığı ziyaret sırasında Mexico City Ulusal Ticaret Odası ile İTO arasında bir 'İşbirliği ve dostluk' anlaşması imzalandı.

İmza töreninde konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Türkiye ve Meksika arasındaki ticaretin sahip olduğu potansiyeli yeterince yansıtmadığını söyledi.

Başkan Yalçıntaş, Türkiye ve Meksika arasındaki ticarette uygulanan gümrük oranlarındaki dengesizliğe dikkat çekti.

Yalçıntaş, "2007 yılından başlayarak Meksika ve AB arasındaki ticaretin yüzde 97'sinin serbestleşmesi öngörülüyor. Türkiye de, Gümrük Birliği hükümleri gereği AB tarafından imzalanan tercihli ticaret anlaşmalarına uyum sağlamak zorunda. Türkiye, söz konusu ülkelere yüzde 5-6 oranlarındaki Ortak Gümrük Tarifesi'ni (OGT) uygulamakta. Bu halde Meksika ile ticaretinde de aynı oranları uygulamak durumunda kalacağı için iki ülke arasında bir Serbest Ticaret Anlaşması imzalanması, trafik sapmasının engellenmesi

ve eşit olarak pazara giriş imkanı yaratması açısından çok önemli" dedi.

TÜRK İŞ DÜNYASINI MEKSİKA'YA BEKLİYORUZ

Meksika iş dünyasının talebini İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) ileten Mexico City Ulusal Ticaret Odası Başkanı Lorenzo Ysasi Martinez ise İTO'nun iki ülke arasında Serbest Ticaret Anlaşmasının tesisi konusunda etkin rol oynayabileceğini söyledi.

Lorenzo Ysasi Martinez, Türkiye'nin Meksika için önemli bir ticaret ortağı olmaması için bir neden bulunmadığına dikkat çekti.

Konuk Başkan Martinez, Meksika'nın Amerika kıtasındaki tüm ülkeler arasında köprü konumunda bulunduğuna vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Meksika ve Türkiye arasındaki ticareti artırmak bizim elimizde. Siz Meksika'da, biz Türkiye'de ortak yatırım yapabilir, işbirliklerine gidebiliriz. Ülkelerimiz arasında hiçbir sorun yok, tarih boyunca da birbirlerine destek olmuş ülkeleriz. Meksika son yıllarda, aynı Türkiye gibi büyük bir ekonomik atılım içine girdi. Türkiye'deki ticari fırsatları değerlendirmek istiyoruz. Türkiye'den de Meksika'daki fırsatları değerlendirmesini bekliyoruz. Bu anlaşma ile ilişkilerimiz daha güçlenecek ve birbirimizi

daha iyi tanıyacağız. Türk iş dünyasını Meksika'ya bekliyoruz".

(CHT-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title