Haberler

İTO'dan Üniversite Mezunlarına Tesisatçılık Eğitimi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul İl Özel İdaresi İşbirliği ile Hayata Geçirilen "Mesleki Eğitim Projesi" (Özimek) ile, İstanbul'un En Başarılı 46 Meslek Lisesinde 49 Farklı Dalda 3 Bin Gence Mesleki Eğitim Verildi.

-İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul İl Özel İdaresi işbirliği ile hayata geçirilen "Mesleki Eğitim Projesi" (ÖZİMEK) ile, İstanbul'un en başarılı 46 meslek lisesinde 49 farklı dalda 3 bin gence mesleki eğitim verildi.

-İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, eğitime katılan gençlerin önemli bir kısmının lise ve üniversite mezunu olduğuna dikkat çekerek, "Yüksek öğrenim görmüş gençlerimiz işsizlik sorunundan dolayı doğalgaz ve elektrik tesisatçılığı, bilgisayar teknik servisi gibi alanlarda eğitim gördü. Ara eleman sıkıntısı çekildiği bu dönemde, bu arkadaşlarımıza sahip çıkmak bizim görevimiz" dedi.

İSTANBUL(ANKA) – İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul İl Özel İdaresi işbirliği ile hayata geçirilen "Mesleki Eğitim Projesi" (ÖZİMEK) ile, İstanbul'un en başarılı 46 meslek lisesinde 49 farklı dalda 3 bin gence mesleki eğitim verildi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, İTO'nun Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, söz konusu proje hakkında İTO üyelerine bilgi verdi. Yalçıntaş, başlangıçta proje kapsamında 500 kişiye eğitim verilmesi öngörülürken, aşırı talepten dolayı bu rakamı 3 bine çıkardıklarını belirterek, eğitime katılan gençlerin önemli bir kısmının lise ve üniversite mezunu olduğuna dikkat çekti.

-"ÜNİVERSİTE MEZUNLARI TESİSATÇILIK EĞİTİMİ ALDI"-

Ücretsiz olarak gerçekleştirilen ve 260 saat süren eğitim sonucunda katılımcıların ancak yüzde 60'nın sertifika almaya hak kazandığını ifade eden Yalçıntaş, "Yüksek öğrenim görmüş gençlerimiz işsizlik sorunundan dolayı doğalgaz ve elektrik tesisatçılığı, bilgisayar teknik servisi gibi alanlarda eğitim gördü. Ara eleman sıkıntısı çekildiği bu dönemde, bu arkadaşlarımıza sahip çıkmak bizim görevimiz" dedi.

Yalçıntaş, bundan sonraki süreçte mesleki eğitim projesinin İstanbul'daki 200 meslek lisesini kapsayacak şeklinde genişletileceğini vurguladı.

-HÜKÜMETE SUNULACAK RAPOR-

Yalçıntaş, İTO olarak önümüzdeki günlerde Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a, 60. hükümetten beklentileri ve önerileri içeren kapsamlı bir rapor sunacaklarını söyledi. İTO meslek komitelerinden gelen görüşler ve yapılan toplantılar sonucunda hazırlanan raporda, özellikle makro düzeyde yakalanan iyileşmenin mikro ölçeğe yansıtılmasına ilişkin öneri ve görüşlerin bulunduğunu dile getiren Yalçıntaş, "Beş ana bölümden oluşan raporumuzda ülkemizin kalkınması için gerçekleştirilmesinde fayda gördüğümüz reformlar ve cari açık, işsizlik ve teşvik uygulaması gibi konularda yapılması gerekenleri hükümetimize ileteceğiz" diye konuştu.

-"KOBİ EVLİLİKLERİ TEŞVİK EDİLMELİ"-

Ekonomiye ilişkin genel bir değerlendirme yaptıkları bu raporun yanında, özel olarak KOBİ'lere ilişkin bir raporu da yine hükümet yetkililerine sunacaklarını belirten Yalçıntaş, şunları söyledi:

"Türk ekonomisinin ve işletmelerin güçlendirilmesi için KOBİ evliliklerinin yani şirket birleşmelerinin hükümet tarafından desteklenip teşvik edilmesi şarttır. İşte hükümete sunacağımız rapor, bütün yönleriyle bu konuyu ele alıyor. Dünyada bu trend hızla yayılıyor. Dünyadaki bu genel trendin gerisinde kalsa da Türkiye'de de şirket birleşmeleri artıyor. Bu yılın ilk ayında birleşme rakamları 10 milyar doları aşmıştı."

-"NÜKLEER ENERJİDE GEÇ KALDIK"-

Yalçıntaş, Türk ekonomisinin kalkınması ve gelişmesi için bir diğer önemli konunun ise enerji olduğunu vurgulayarak, hızla artan elektrik tüketimi ve ihtiyacının bir krize yol açmadan karşılanmasının son derece önemli olduğunu kaydetti. Yalçıntaş, "Enerji konusunda gerekli önlemlerin ve yatırımların derhal başlaması gerekiyor. Yine bu kapsamda nükleer enerji üretimini de son derece geç kalmış bir girişim olarak buluyor ve ivedilikle ama gerekli önlemler alınarak hayata geçirilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

-"ORUÇ ZAMANI İKRAM OLUR MU?" POLEMİĞİ-

Öte yandan, geçtiğimiz dönemlerde çeşitli tartışmalara sahne olan İTO Meclis Toplantısı'nda bu kez de "oruç" polemiği yaşandı. Meclis toplantısının açılışında söz alan İTO üyesi Yusuf Dildar, oruç tutulmaya başlandığı bir dönemde toplantı salonu dışındaki lobide ikram masası kurulmasını eleştirdi. Bunun üzerine Dildar'a yanıt veren İTO Meclis Başkanı Muharrem Keçeli, "Bir kişi bile oruç değilse, onun ihtiyacı karşılanmalı. İslamiyet böyle emreder" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title