Haberler

İTO'dan Tofaş'a İhracat Ödülü

Koç Holding-fiat Grup Ortaklığı Tofaş, Elde Ettiği İhracat Geliriyle İstanbul Ticaret Odası (İTO) Ödül Töreninde Altın Plaket ile Ödüllendirildi.

Koç Holding-Fiat grup ortaklığı Tofaş, elde ettiği ihracat geliriyle İstanbul Ticaret Odası (İTO) ödül töreninde Altın Plaket ile ödüllendirildi.

Üretimini gerçekleştirdiği 2 modeli aynı yıl içinde pazara sunan Tofaş, hem Fiat Linea hem de Fiat Fiorino'yu planlanandan aylar önce yollara çıkarmayı başardı. 2007 yılında üretim adedini 2006'ya göre yüzde 19 artışla 213 bin adede yükselten Tofaş, tarihinde en yüksek ihracat adedine ulaşarak yılı 146 bin adet ihracat ile ve 2006 yılına göre yüzde 19 artışla kapattı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) 2006 yılında gerçekleşen ihracat rakamlarını değerlendirerek, en yüksek ihracat gerçekleştiren şirketleri tespit etti. Buna göre Tofaş, 2006 yılında gerçekleştirdiği 13 bin 70 adetlik ihracat rakamıyla, 1.227 milyon dolar tutarında ciro elde etti. Bu cirodan yurda getirdiği 1.131 milyon dolar ile İTO tarafından ödüle layık görüldü. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç'un da katıldığı ödül töreninde Başarılı İhracatçılar Ödülünü teslim almak üzere törene katılan Tofaş CEO'su Ali Pandır şöyle konuştu: "Bu yıl 40'ıncı yaşını kutlayan ve bir Koç Holding-Fiat Grup iştiraki olan Tofaş'ın böylesine önemli bir ödülü alıyor olmasından dolayı son derece mutluyum. Geçen 40 yıllık zaman zarfında Tofaş'ın milli sanayiye olan katkısı konusunda harcadığımız çabanın Başarılı İhracatçılar Ödülüyle perçinleştirilmesi son derece gurur verici. Daha yakın bir geçmişte teknoloji ithal eden bir ülkeyken artık teknoloji ihraç eder duruma gelmenin onurunu yaşadığımız şu günlerde, Tofaş olarak Ar-Ge ve inovasyona yaptığımız yatırım da hem ülke sanayii, hem de Türk otomotiv sektörü açısından son derece önemli. 2007 ile 2009 yılları arasında gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz 870 milyon Euro'luk yatırım planı da, bu konudaki kararlılığımızı gösteriyor." (CY-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title