Haberler

Itfc Ceo'su Waleed Al-wohaib:

İslam Kalkınma Bankası'na (İkb) Bağlı Olarak Uluslararası Ticaret Finansmanı Alanında Faaliyet Gösteren Uluslararası İslami Ticaret Finansmanı Kuruluşu (Itfc) Ceo'su Waleed Al-wohaib, Türk Şirketlerine Geçen Yıl 50 Milyon Dolarlık Ticaret Finansmanı Kredisi Kullandırdıklarını Fakat Bunun Türkiye'nin Potansiyeline Bakıldığı Zaman "İnanılmaz Derecede Düşük" Bir Miktar Olduğunu Söyledi.

İslam Kalkınma Bankası'na (İKB) bağlı olarak uluslararası ticaret finansmanı alanında faaliyet gösteren Uluslararası İslami Ticaret Finansmanı Kuruluşu (ITFC) CEO'su Waleed Al-Wohaib, Türk şirketlerine geçen yıl 50 milyon dolarlık ticaret finansmanı kredisi kullandırdıklarını fakat bunun Türkiye'nin potansiyeline bakıldığı zaman "inanılmaz derecede düşük" bir miktar olduğunu söyledi.

ITFC heyetinin, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada Al-Wohaib, Türk şirketlerinden daha fazla ticaret finansmanı kredisi talebi gelmesini beklediklerini ifade ederek, "Geçtiğimiz yıl Türk şirketlerine 50 milyon dolarlık ticaret finansmanı kredisi kullandırdık. Bu miktar, Türkiye ekonomisinin büyüklüğü göz önüne alınırsa inanılmaz derecede düşük. Teknik ekibimizin söylediğine göre, bu yıl Türk şirketlerinden bize, 100 milyon dolarlık

kredi talebi gelmesini bekliyoruz. Ancak 500 milyon dolarlık talep gelse bile karşılarız. Bu konuda

bir üst limitimiz yok" dedi. Ekonomisinin Türkiye'den daha küçük ülkelerin bile ITFC'den finansal kredi kullanımının Türkiye'nin kullanımından daha fazla olduğunu ifade eden Al-Wohaib, Türkiye'nin potansiyeline baktığımızda ileride daha çok başarıları da görmeyi beklediklerini MÜSİAD'ın da Türkiye gibi çok hızlı büyüdüğünü ve ITFC ile MÜSİAD arasında iyi bir iş birliğinin çıkacağını umduğunu söyledi.

Türk şirketlerine yönelik kredileri şimdiye kadar sadece Türk Eximbank aracılığıyla kullandırdıklarını, ancak önümüzdeki dönemde Türk Eximbank'ın yanı sıra başta Kuveyt Finans ve Albaraka Türk olmak üzere başka bankalarla da birlikte çalışmak için görüşmeler yürüttüklerini ifade eden Al-Wohaib, kredilerin hangi koşullarda kullandırıldığına ilişkin soruyu ise "Amacımız mümkün olduğunca rekabetçi bir fiyatlandırma gerçekleştirmek. Kredi karşılığı teminat konusunda da kolaylıklar yapabiliyoruz. Örneğin

geçtiğimiz yıl kredi kullandırdığımız Türk şirketlerinin yarısından, hiçbir teminat talep etmedik. Bu konuda uygulamalarımız, kredi isteyen şirketin durumuna ve kredinin miktarına bağlı" şeklinde cevaplandırdı.

Al-Wohaib ayrıca, merkezlerinin Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde olduğunu Dubai'de bir şube açacaklarını ve Türk hükümetiyle Türkiye'de bir şube açma konusunda görüşmeler yürütüldüğünü, yakın bir gelecekte bunu gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.

Şirketlere kullandırılan finansman kredilerinin vadesi ile ilgili bir soru üzerine Al-Wohaib "Kullandırdığımız finansman kredilerinin vadesi 3 ila 18 ay arasında değişmekle birlikte ileride neyin finanse edileceğine bağlı olarak bu sürenin uzatılmasını düşünüyoruz." dedi.

Heyetin MÜSİAD üyelerine yaptığı sunumda ise ITFC'nin, geçen yıl dünya genelinde toplam 2.6 milyar dolarlık ticaret finansmanı kredisi kullandırdığı, bu yılki hedeflerinin ise 2.7 milyar dolarlık kredi kullandırmak olduğu belirtildi. Ayrıca, ITFC'nin 2007 yılı sonu itibariyle toplam dış ticaret finansman hacminin 32 milyar dolar olduğu kaydedildi.

Toplantının sonunda ise ITFC CEO'su Waleed Al-Wohaib'a MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat tarafından MÜSİAD adına hediye verildi.

(BGO-BGO-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title