Haberler

İtfaiye Haftası'nda İtfaiyeciler Kıyafetleriyle Harmandalı Oynadı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından itfaiyenin 303’üncü kuruluş yıldönümü kutlandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından itfaiyenin 303'üncü kuruluş yıldönümü kutlandı. İtfaiyeciler, itfaiye kıyafetleri ile harmandalı oynayarak, büyük beğeni topladı.

Her yıl 25 Eylül-1 Ekim günleri arasından düzenlenen İtfaiye Haftası nedeniyle Denizli'de de tören düzenlendi. Denizli Büyükşehir Belediye binası önünde düzenlenen törene gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilk önce itfaiyecilerle tokalaştı. Ardından Atatürk anıtına çelenk sunumu yapan Zolan, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra bir konuşma yaptı. Törene Başkan Zolan'ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Gökoğlan, Aytaç Turgut, İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı, itfaiye personeli ve öğrenciler katıldı.

İtfaiye ekiplerinin oluşturduğu oyun grubu, itfaiye kıyafetleri ile harmandalı oynayarak, gösterdiği performans büyük beğeni topladı.

İlk 7 ayda 7 bin 31 olaya müdahale etti

Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi 1 Ocak 2017 tarihinden 31 Temmuz'a kadarki süreçte, 2 bin 954 yangın, bin 307 kurtarma, 420 trafik kazası, 2 bin 370 dış görev olmak üzere toplam 7 bin 31 olaya müdahalede bulundu.

Konuşmasında Denizli genelinde itfaiyenin 52 noktada hizmet verdiğini aktaran Başkan Zolan, dört yıl öncesine oranla olayların azaldığını söyledi. Başkan Zolan, "Birçok felaketler olabilir. Afetler olabilir, yangın olabilir, trafik kazası olabilir, kurtarma olayları gerekebilir. Bu noktada vatandaşımız, 'imdat' dediğinde, talep ettiğinde günün 24 saati, haftanın 7 günü, yılı 365 günü, hazır vaziyette o imdat çağrısı geldiği anda harekete geçecek olan siz değerli itfaiye çalışanlarımız, birçok araç ve gereçleri ile birlikte Denizlimizin 52 noktasında milletimize hizmet etme amacıyla teşkilatlanmış durumdayız. 52 noktada Denizli'de hiç ışık sönmüyor. 24 saat yanıyor, bayramda, önemli günlerde, yine o ışık yanmaya nöbette olmaya devam ediyor. Eğitim alanında çalışmalarımız, birçok ilden gelip, burada eğitim alınıyor. Bilgi ve eğitim ile beraber, kendinizi ortaya koyduğunuz manevi duygularınız ile beraber, bu güne kadar birçok olaya müdahale ettiniz. Birçok canın kurtulmasına vesile oldunuz. 4 yıl öncesi rakamlara göre olaylarımız azalmış görünüyor" diye konuştu.

Ardından stantları küçük itfaiye ekipleri ile dolaşan Başkan Zolan, olaylarda kullanılan araç ve gereçlerle ilgili görevlilerden bilgi aldı. Daha sonra senaryo gereği trafik kazası geçirip, araç içinde sıkışan bir vatandaşın itfaiye ekipleri tarafından kurtarılma tatbikatını izledi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osman Zolan Denizli Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title