Haberler

İtalyanların, Türk Fındığını "En Tehlikeli Gıda Ürünleri" Listesine Alması

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İtalyan Tarımcılar Derneği Coldiretti'nin, Türk fındığını ithal edilen en tehlikeli ürünler listesine koyması üzerine, Türk fındığının gönül rahatlığıyla tüketilebileceğini belirterek, "Bunlar büyük ölçüde politik değerlendirmelerdir, piyasayı etkileme değerlendirmeleridir. Bunlara kulak asılmaması gerekir. Herkes pazar elde edebilmek için bu şekilde kampanyalar yürütüyor. Bunların aslı astarı yok" dedi.

Bakan Çelik, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Oteli'nde düzenlenen, "Dünya Gıda Günü" etkinliğinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Çelik, Coldiretti'nin, Türk fındığını ithal edilen en tehlikeli ürünler listesine koymasına ilişkin soru üzerine, "(Fındık) Gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Bunlar büyük ölçüde politik değerlendirmelerdir, piyasayı etkileme değerlendirmeleridir. Bunlara kulak asılmaması gerekir. Herkes pazar elde edebilmek için bu şekilde kampanyalar yürütüyor. Bunların aslı astarı yok." diye konuştu.

Fındıkta üretici satış fiyatının 11 lira seviyesinde olduğuna dikkati çeken Çelik, üreticiye desteklerini sürdürdüklerini ve fiyatların yükseleceğini söyledi. Çelik, ayrıca sektör temsilcileriyle görüştüklerini, bakanlık bünyesinde fındıkla ilgili özel birim oluşturduklarını kaydetti.

Enflasyon sepetindeki gıda ürünlerinin ağırlığının azaltılmasına yönelik çalışmalara ilişkin soruya ise Çelik, "İlgili komisyon kuruldu. Azaltılması şeklinde bir durum henüz söz konusu değil. Bu konuda bir çalışma yapılacak. Gıda enflasyonu diye ifade edilen konudaki aksaklıklar giderilerek bu oranın düşürülmesi sağlanacak." cevabını verdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Dünya Gıda Günü Faruk Çelik Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title