Haberler

İtalyanlardan Diyarbakır'da Yatırım Atağı

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Morsili, İtalya'nın 500 Büyük Firmasının Türkiye'de Yatırım Yaptığını Belirterek, "Firmalarımızın İstanbul, İzmir, Manisa Gibi İllerden Sonra Şimdi de Diyarbakır'a Yatırım Yapmasını İstiyoruz. Özellikle Mermer ve Makine Üzerinde Duruyoruz" Diye Konuştu.

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Morsili, İtalyan işadamlarının Gaziantep, Konya ve Kayseri'ye yaptıkları yatırımları, büyük potansiyele sahip Diyarbakır'a da yapmalarını istediklerini söyledi.

"KÜLTÜREL AÇILIM HEDEFLİYORUZ"

Carlo Morsili, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti. Morsili, ticari ilişkiyi geliştirmek için Diyarbakır'a geldiğini belirterek, çok önemli bir sergi ve orkestrayı Diyarbakır'a getirerek bir kültürel açılım da yapmak istediklerini vurguladı.

İtalya'nın 500 büyük firmasının Türkiye'de yatırım yaptığını hatırlatan Morsili, bu firmaların İstanbul, İzmir, Manisa gibi batı illerinden sonra Gaziantep, Konya ve Kayseri'ye de yatırım yaptıklarını anlattı. Şimdi de büyük potansiyeli bulunan Diyarbakır'a İtalyan işadamlarını getirmek istediklerini ifade eden Morsili, özellikle mermer ve makine üzerinde durduklarını söyledi.

"İTALYA, TÜRKİYE'NİN DIŞ TİCARET HACMİNDE ÜÇÜNCÜ SIRADA"

Morsili, Türkiye'nin dış ticaret hacminin birinci sırasında Almanya, ikinci sırasında Rusya'nın, üçüncü sırada da 15 milyar dolarla İtalya'nın bulunduğuna dikkat çekti., Morsili, "Almanya'daki büyük Türk nüfusunun etkisi ve Rusya ile doğalgaz ticareti dikkate alındığında, Türkiye asıl ciddi ticari ilişkisini İtalya ile gerçekleştiriyor" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de, Diyarbakır'ı "Ortadoğu'nun kültür, sanat, turizm ve ticaret merkezi" haline getirmeyi hedeflediklerini belirterek, İtalyan işadamlarının yatırımlarından büyük bir memnuniyet duyacaklarını söyledi.

"DİYARBAKIR'DA HAYAT NORMAL BİR ŞEKİLDE SÜRÜYOR"

Baydemir ve Morsili, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin bölgedeki huzur ortamının son zamanlarda riske girdiği yönündeki bir sorusuna Morsili, "Diyarbakır'ı ilk kez 1980'de ziyaret ettim. Bu kez geldiğimde Diyarbakır'ın çok düzenli olarak geliştiğini gördüm. Her normal şehir gibi hayat normal bir şekilde sürüyor. İtalya'nın da temennisi de budur. İtalyan işadamlarına önereceğim şey de bu normal hayat olacak" dedi. Baydemir de, "Kentin bu şekilde gelişmesinde bizim de payımız var. İnşallah Sayın Büyükelçi iki yıl sonra geldiğinde kentin daha da çağdaş bir görünüme kavuştuğunu görecek" diye konuştu.

Baydemir, konuk büyükelçiye Yeni Yaşam Atölyesi'nin yaptığı bir çini tabak hediye etti. Büyükelçi de Baydemir'e Türkiye'de arkeolojik kazı yapan İtalyan arkeologların yaptığı bir maketi hediye etti.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title