Haberler

İtalyan Sosyal Demokratlardan CHP'ye Teşekkür

İtalya'nın Napoli Kentinde Bugün Başlayan Sosyalist Enternasyonal Akdeniz Komitesi Toplantısının Açılışında Konuşan, İtalyan Sosyal Demokrat Partisi Lideri Enrico Boselli Türkiye'ye ve CHP'ye "Laiklik Mücadelesinden Dolayı" Teşekkür Etti.

İtalya'nın Napoli kentinde bugün başlayan Sosyalist Enternasyonal Akdeniz Komitesi toplantısının açılışında konuşan, İtalyan Sosyal Demokrat Partisi lideri Enrico Boselli Türkiye'ye ve CHP'ye "laiklik mücadelesinden dolayı" teşekkür etti.

CHP'den yapılan açıklamada, Enrico Boselli'nin konuşmasında, CHP'den kardeş parti olarak söz ettiği belirtildi. Boselli, konuşmasında, "Türkiye'deki kardeş partimiz Cumhuriyet Halk Partisi ve Türkiye, hem bizimle sürdürdükleri dostluk ilişkisi, hem de Akdeniz'de oynadıkları rol açısından çok büyük değer taşımaktadır" dedi.

Avrupa Birliği yolunda Türkiye'nin çok önemli adımlar attığını söyleyen Boselli, şöyle dedi:

"Cumhuriyet Halk Partisini de laiklik ve demokrasi adına verdiği mücadele adına tebrik ediyoruz. Dini alan ve devlet işlerinin ayrılması demokrasinin temelidir. Biliniyor ki, köktenciliğin doğurduğu terörizmin ilk kurbanı da demokrasidir. Bu nedenle kardeş partimiz Cumhuriyet Halk Partisi'ni mücadelesinden dolayı sosyalist enternasyonal adına bir kez daha kutluyorum."

Açıklamada ayrıca, İtalya'da koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti'nin lideri Enrico Boselli açılış konuşmalarından sonra verilen arada da Sosyalist Enternasyonalin Akdeniz Komitesi toplantısına katılan CHP Milletvekili Gaye Erbatur ve CHP'nin Uluslararası İlişkiler Danışmanı Petek Gürbüz'ün yanına giderek "Partinizin çalışmalar nedeniyle sizi selamlıyorum" dediği kaydedildi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title