Haberler

İtalyan Sanatçının Cenazesi, Kilisede Düzenlenen Törenin Ardından Toprağa Verilmek Üzere Mezarlığa Götürüldü

İtalya'nın Milano Kentinden Başladığı Otostopla Barış Yolculuğu, Gebze Yakınlarında Tecavüz Edilip Öldürülmesiyle Trajik Bir Şekilde Biten İtalyan Sanatçı Giuseppina Pasqualino Di Martino (Pippa Bacca) İçin Kilisede Düzenlenen Tören Sonrasında Cenaze, Defnedilmek Üzere Kiliseden Çıkartıldı.

İtalya'nın Milano kentinden başladığı otostopla barış yolculuğu, Gebze yakınlarında tecavüz edilip öldürülmesiyle trajik bir şekilde biten İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino Di Martino (Pippa Bacca) için kilisede düzenlenen tören sonrasında cenaze, defnedilmek üzere kiliseden çıkartıldı.

Bir süre kilise bahçesinde bırakılan cenazenin başında bulunan aile fertleri, orkestranın çaldığı müzikler eşliğinde şarkılar söyleyerek dans etti.

Kalabalığın da eşlik ettiği şarkıların ardından, 33 yaşında ölen Milanolu sanatçının cenazesi, Bergamo şehrindeki aile mezarlığına defnedilmek üzere götürüldü.

Masraflarını Milano Belediyesi'nin üstlendiği törene ayrıca Milano Belediye Başkanı Letizia Moratti, Milano Belediyesi Kültür Bakanı Vittorio Sgarbi ve Türkiye'nin Milano Konsolosu Nihal Çevik'in yanı sıra Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de katıldı.

Ölü bulunan 33 yaşındaki İtalyan sanatçı "Pippa Bacca", sanatçı arkadaşı Silvia Moro ile barış için gelinlik giyerek 8 Mart 2008'de Milano'dan yola çıkmıştı. İki sanatçı, Balkan ülkeleri ve Türkiye üzerinden kara yoluyla otostop yaparak Tel Aviv'e ulaşmayı hedefliyordu.

19 Mart'ta İstanbul'da birbirlerinden ayrılan iki sanatçı, farklı güzergahları izlemelerinin ardından Beyrut'ta yeniden buluşmayı planlamıştı. Ancak, Bacca'dan, 31 Mart'ta İtalya'daki arkadaşına SMS atmasının ardından bir daha haber alınamamıştı.

Sanatçının en son Gebze'de görüldüğü, 31 Martta öğle saatlerinde Gebze'de kredi kartıyla harcama yaptığı tespit edilmişti.

(MY-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title