Haberler
BBC

İtalyan Rahip Kiliseden Çaldığı 500 Bin Euro'yu Kumarda Kaybetti

Güncelleme:

Venedik'te rahip, görevli olduğu kilisenin kasasından 500 bin euro çalarak kumarda kaybetti.

Venedik'e bağlı Spinea kasabasında görev yapan rahip Don Flavio Gobbo, 2016 yılında "istirahate ihtiyacı olduğu" gerekçesiyle izne ayrıldı. Rahibin izne çıkarılmasının gerçek nedeni ise aradan yaklaşık 2 yıl geçtikten sonra, birkaç gün önce ortaya çıktı.

KİLİSE TEDAVİ ETTİRMİŞ

Don Flavio Gobbo, kilisenin kasasından toplamda 500 bin euro'ya yakın para çalarak kumarda kaybetmişti. Kilise yönetimi de, cemaate gerçek nedeni açıklamadan rahibi uzaklaştırarak kumar bağımlılığı tedavisine başlamasını sağlamıştı.

Kumar bağımlısı rahip hakkında, zimmetine para geçirmekten soruşturma açılınca kilise yönetimi de Don Flavio'nun uzaklaştırılma nedenini açıklamak zorunda kaldı.

Kiliseden yapılan açıklamada, rahibin "patolojik kumar sorununu tedavi etmek için özel bir merkezde" tutulduğu ve tedavinin ardından görevine döneceği belirtildi.

PARAYI TAKSİTLE GERİ ÖDEYECEK

Kilise yönetimi, kumar bağımlılığının sanıldığından daha yaygın bir sorun olduğunu ve çoğunlukla görmezden gelindiğini de vurgulayarak, "Teşhis edildiğinde ise özel yardım, insani bir yaklaşım ve destek gerekir.

Bu sorun genellikle görmezden gelinir ya da küçümsenir, tek başına içinden çıkılabileceği yanılgısına düşülür" denildi.

Don Flavio, ön duruşma hakimiyle anlaşma yoluna giderek tecilli 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Rahip, kilise kasasından çaldığı parayı da taksitle ödemeyi taahhüt etti.

SOSYAL MEDYA KARIŞTI

Rahibin, kilise kasasından çaldığı 500 bin euro'yu kumara yatırdığı ve bu nedenle uzaklaştırıldığı haberine sosyal medyada, "Kilisenin yalan söylemesi ne tuhaf! Rahiplerin suç işlemesi ne tuhaf!", "Kiliseye yaptığınız bağışlarla Don Flavio Gobbo'nun kötü alışkanlıkları için özel psikolog parasını ödediniz" gibi sarkastik yorumlar yapıldı.

BBC

Venedik İtalya Komik - İlginç Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (10)

Wwww:

Ulan bu , dini kullanan ibneler dünyanın her yerinde aynı , ben sandimki sadece bizde oy toplamak için kullanıyorlar , demeki sadece bizim ülkemize mahsus bişey değilmiş

4
3
yanıtYanıtla
TESLA:

nedense din adımları günah işlerken hiç korkmuyor acaba bildikleri birşeymi var? yoksa gerçek olan yoklukmu bunumu biliyorlar da bu kadar rahatlar?

5
1
yanıtYanıtla
grey:

bizdede birsürü camiyi ve yardım sandığını soyanlar var hatta daha fazladır.

3
3
yanıtYanıtla
erhan memduh:

adamı kovamamışlar muhtemeldirki kovarsanız yediğiniz haltları anlatırım demiş aralarında para toplayıp kapatırlar konuyu tanrının kutsal çocukları. . . .

5
0
yanıtYanıtla
Gassalı Meyyit:

bu hükümet gidecek “İYİ “hükümet gelecek.!!

1
3
yanıtYanıtla
Canım türkiyemMobil-IOS:

İyi etmiş,,

1
3
yanıtYanıtla
MERTÇE:

TEK YOL VE TEK KURTULUŞ İSLAM.

1
1
yanıtYanıtla
ahmet:

az çalmış bizimkileri örnek alsın

1
0
yanıtYanıtla
efsane ispirli:

ne mal adamlar ya

0
0
yanıtYanıtla
adam:

dış ülkede böyle bunu bir hoca yapsaydı şimdi ayyuka çıkmıştı. her kes nefis taşıyor. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title