Haberler

İtalyan Mutfağı Haftası, sanal yemek organizasyonu ile kutlandı

Güncelleme:

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği, bu yıl 5'incisi düzenlenen İtalyan Mutfağı Haftası'nı dünyaca ünlü yönetmen Federico Fellini'nin 100'üncü yaşı anısına hazırladığı özel menü ile kutladı.

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği, bu yıl 5'incisi düzenlenen İtalyan Mutfağı Haftası'nı dünyaca ünlü yönetmen Federico Fellini'nin 100'üncü yaşı anısına hazırladığı özel menü ile kutladı.

Pandemi nedeniyle sanal ortamda gerçekleştirilen etkinliğin özel menüsü ünlü şef Carlo Bernardini imzası taşıyor. Etkinliğe İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani, İtalya'nın İstanbul Başkonsolosu Elena Sgarbi, İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini, Genel Sekreter Fatih Ayçin, şef Carlo Bernardini ve üyeler katıldı.

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani, etkinlikte yaptığı konuşmada, zorlu günlerde İtalyan ve Türk girişimcileri desteklemek için çabalayan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği'ne teşekkür etti.

Gaiani, "Biz İtalyanlar Türk arkadaşlarımız gibi yaptığımız her şeye duygularımızı ve heyecanlarımızı katarız. Sanal olarak da olsa bu organizasyonun bir parçası olmak beni mutlu ediyor. İtalyan mutfağı Türkiye'de, Türk mutfağı da İtalya'da çok seviliyor. Eminim ki kısa süre içerisinde Türk mutfağı da kendini daha iyi tanıtmayı başaracak. Zira sadece gelenekler ya da ürün çeşitliliği özelinde düşünmüyorum. Akdenizli yapımız, sağlıklı ve lezzetli beslenme olarak dünyaya yayılacak." diye konuştu.

"Dünyadaki tüm İtalyan şefleri aslında İtalyan yaşam tarzının birer elçisidir"

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini de bu sene organize ettikleri ikinci yemek olduğunu, pandeminin ilk dalgasında Cerrahpaşa doktorları ve sağlık çalışanları için yine Carlo Bernardini ile beraber bir yemek ikramı yaptıklarını anlattı.

Manzini, şunları kaydetti:

"Şimdi salgında ikinci dalgayı yaşıyoruz. Bu sene Federico Fellini'nin 100'üncü doğum gününü kutluyoruz. Yönetmenin 'La Dolce Vita' filminde Anita Ekberg ve Marcello Mastroianni'nin Trevi çeşmesinin içinde bir sahnesi var ki dünyada birçok insanın kafasına kazındı. Bu da İtalyan güzel hayat tarzının en önemli simgelerinden bir tanesi oldu. Umarım bu çeşmeyi görmeyenler seyahat etme imkanı bulunca gider. Dünyadaki tüm İtalyan şefleri aslında İtalyan yaşam tarzının birer elçisidir. O şekilde de davranıyorlar. İki Akdeniz ülkesi olarak zevklerimiz aslında oldukça yakın. Tabii burada bir rekabet söz konusu değil. Ne kadar feraset varsa dünya o kadar güzeldir. Türkiye ve İtalya, pandemi sürecinin başından bu yana ülkeler arası iş birliğine vurgu yaptı. Küresel felaketi geride bırakmak için global anlamda tek sesli bir duruş sergilememiz gerekiyor."

Etkinliğin özel menüsüne imza atan İtalyan şef Carlo Bernardini ise "Menüyü Federico Fellini'nin bölgesi olan Rimini'den gelen ürünlerle hazırlamayı denedik. Türkiye'de bulabildiğimiz ürünler oldu fakat bazı malzemeleri İtalya'dan getirttik. Umuyorum dengeli bir menü olmuştur. Basit bir görev değildi. Yemeği pişirmek, yemeğin özelliğini bozmadan herkesin evine ulaştırmak, sizlerin ısıtması, tabağa koyması, sosu eklemesi, detayları düşünmek kritik öneme sahip." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Federico Fellini İtalya Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title