Haberler

İtalyan Konsolosluğu Önünde Havaya Ateş Açılmasına Görevsizlik Kararı

Papa 16. Benediktus'un Türkiye Ziyaretini Protesto Etmek İçin İtalyan Konsolosluğu Önünde Havaya Ateş Açılmasına İlişkin Yürütülen Soruşturmada Görevsizlik Kararı Verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Şüphelilerin Örgüt Bağlantısı Bulunmadığı Gerekçesiyle Dosyayı, Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na Gönderdi.

Papa 16. Benediktus'un Türkiye ziyaretini protesto etmek için İtalyan Konsolosluğu önünde havaya ateş açılmasına ilişkin yürütülen soruşturmada görevsizlik kararı verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı şüphelilerin örgüt bağlantısı bulunmadığı gerekçesiyle dosyayı, Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

3 Kasım'da İtalyan Konsolosluğu'nun önünde havaya ateş ettikten sonra silahını konsolosluğun bahçesine atıp kaçmaya çalışırken yakalanan İbrahim Ağ (25), Cumhuriyet Savcısı Ahmet Ayvaz tarafından sorgulanmıştı. Sevk edildiği İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "Kalabalık yerde panik yaratacak ve halkın can güvenliğini tehlikeye sokacak şekilde ateş etmek" ve "Ruhsatsız silah bulundurmak" iddiasıyla tutuklanan Ağ'ın sorgusunda "Hz. İsa'yı rüyamda gördüm. 'Papa'ya yönelik eylem yap' dedi. Ondan sonra da böyle bir eylem kararı aldım" dediği öne sürülmüştü. Olayla ilgili olarak daha sonra Muhittin Işık, Altan Kanatmış, Murat Gür, İbrahim Halil Bala, Hüseyin Demir ve Ayhan Uysal da yakalanmış; Işık dışındakiler serbest bırakılmıştı. Savcı Ahmet Ayvaz, olayla ilgili olarak yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Savcı Ayvaz, eylemin dini duyguları sebebiyle rencide olan şüphelilerce spontane bir şekilde gerçekleştirildiğini, örgütle herhangi bir bağlantıyı içermediğini belirtti. Savcı bu nedenle görevsizlik kararı vererek, dosyayı Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi.

Kararda, İbrahim Ağ'ın tarafından gerçekleştirilen eylemi , Muhittin Işık'ın planladığı, Murat Gür ve Ayhan Uysal'ın ise olayda kullanılan silahı sağlayan kişiler olduğu belirtildi. Kişiler arasında

iletişim sağlayanın da Ayhan Altan Kanatmış olduğu kaydedilen kararda, Papa'nın daha önce verdiği beyanatta İslam dininin şiddeti davet eder mahiyette olduğunu bildirdiği anlatıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title