Haberler

İtalyan Heyetinin Trabzon Temasları

Rahip Andrea Santoro'nun Ölüm Yıldönümünde Santa Maria Kilisesi'nde Düzenlenen Ayin İçin Trabzon'da Bulunan İtalyan Heyeti, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nü Ziyaret Ettikten Sonra Ayasofya Müzesi ve Atatürk Köşkü'nü Gezdi.

Rahip Andrea Santoro'nun ölüm yıldönümünde Santa Maria Kilisesi'nde düzenlenen ayin için Trabzon'da bulunan İtalyan heyeti, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret ettikten sonra Ayasofya Müzesi ve Atatürk Köşkü'nü gezdi.

Papa'nın Roma Vikeri ve İtalyan Piskoposlar Konferansı Başkanı Kardinal Camillo Ruini, Anadolu Havarisi Episkoposu ve Vekili Lugli Padovese, Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi Antonio Lucibello'dan oluşan heyet, Trabzon Valiliği ziyaretleri sonrasında yaya olarak hemen yakınında bulunan Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Emniyet Müdürü Arif Akkale ile basına kapalı olarak görüşen heyet, ziyaret sonrasında Ayasofya Müzesi'ne geçti. Buradaki gezi sonrasında Atatürk Köşkü'ne geçen İtalyan heyeti, ziyaret saatinin saat 17.00'de sona ermesi nedeniyle kapalı kapılarla karşılaştı. Köşkün kapılarının kapalı olduğunu gören heyet ve koruma polisleri, içeride bulunan güvenlik görevlisinden kapıyı açmasını istedi. Daha sonra köşke giren heyete görevli rehberin bulunmaması nedeniyle güvenlik görevlisi tarafından köşk hakkında bilgi verildi. Gezi sonrası Santa Maria Kilisesi'ne dönen ve geceyi burada geçirecek olan heyet, sabah saatlerinde havayoluyla İstanbul'a gidecek.

(GÖK-ÖS-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title