Haberler

İtalyan Gazetesinin Romanya Maçı Yorumu: "Hatalar, Şanssızlık ve Aziz Buffon"

Romanya Karşısında, Buffon'un Karşılaşmanın Son Bölümlerine Doğru Kurtardığı Penaltı Sayesinde 1 Puanı Zor Alan İtalya Milli Takımı, Ülke Basını Tarafından Eleştirilirken, Gazetelerin İtalya'nın Şansının Devam Ettiğini Sıkça Vurgulanmaları da Dikkat Çekti.

Romanya karşısında, Buffon'un karşılaşmanın son bölümlerine doğru kurtardığı penaltı sayesinde 1 puanı zor alan İtalya Milli Takımı, ülke basını tarafından eleştirilirken, gazetelerin İtalya'nın şansının devam ettiğini sıkça vurgulanmaları da dikkat çekti.

Cumartesi gününün La Gazzetta dello Sport Gazetesi "Hoş bir karışıklık" diye nitelendirdiği C Grubu'nda İtalya, Romanya ve Fransa'nın umutlarını son maça bıraktığın aktardı. Gazete, İtalya'nın çeyrek final bileti alıp alamayacağının komşusu Fransa'yla oynayacağı son maçta belli olacağının da altını çizdi. La Repubblica Gazetesi'nin maçla ilgili olarak kullandığı bir başlık oldukça ilginçti: "Hatalar, şanssızlık ve Aziz Buffon". Gazete, karşılaşma boyunca gerek savunma oyuncularının gerekse teknik direktör Roberto Donadoni'nin yaptığı hataları eleştirirken, Luca Toni'nin kaçırdığı golleri ise şanssızlık olarak değerlendirdi. La Repubblica, İtalya Milli Takımı kalecisi Gianluigi Buffon'u ise Aziz nitelemesiyle yücelterek, tecrübeli kalecinin Mutu'nun penaltı atışını kurtararak İtalya'nın çeyrek final umudunu sürdürdüğüne dikkat çekti. Bu arada Buffon ise gazetelerde çıkan açıklamalarında, penaltı pozisyonunu 'şanslı bir kurtarış' olarak değerlendirirken, İtalya'nın beraberliği hak etmediğini de iddia etti.

İtalya, Romanya karşısında aldığı 1-1'lik beraberlikle çeyrek final umudunu son maça bırakmıştı. 2006 yılında dünya şampiyonluğuna ulaşan İtalya, 'ölüm grubu' olarak adlandırılan C Grubu'nda son maçını 2006'nın final karşılaşmasında devirdiği Fransa'yla karşılaşacak.

(DPA-ERS-ERS-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title