Haberler

İtalyan Gazetecinin Serbest Bırakılması

Afganistan'da 2 Hafta Önce Kaçırılan İtalyan Gazeteci Daniele Mastrogiacomo'nun, Hapisteki 5 Militanın Taliban'a İade Edilmesi Karşılığında Serbest Bırakıldığı Belirtildi.

Afganistan'da 2 hafta önce kaçırılan İtalyan gazeteci Daniele Mastrogiacomo'nun, hapisteki 5 militanın Taliban'a iade edilmesi karşılığında serbest bırakıldığı belirtildi.

Pachwok Afgan Haber Ajansı, Taliban komutanı Molla Dadullah'ın İtalyan gazetecinin 5 mahkum karşılığında serbest bırakıldığını doğruladığı bir ses kaydının ellerine ulaştığını belirtti.

Haber ajansına gönderilen kasette Dadullah'ın, serbest bırakılan 5 Taliban militanının isimlerini verdiği ve bu kişilerin 2005'te tutuklanan örgüt üyeleri Latifullah Hakimi, Üstad Yaşar, Hamdullah, Abdül Gaffur ve Dadullah'ın kardeşi Mansur Ahmed olduğu bildirildi.

Dadullah, geçen sene Ekim ayında tutuklanan Taliban Sözcüsü Muhammed Hanif'in serbest kalmasını istediklerini ancak onun yerine Mansur Ahmed'in serbest bırakıldığını ifade etti. Dadullah, açıklamasında İtalyan gazetecinin Afgan çevirmeninin ise halen ellerinde olduğunu bildirdi.

Afganistan Devlet Başkanlığı Sözcüsü Karim Rahimi, Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin de güvenlik güçlerinden "İtalyan gazetecinin serbest bırakılması için ellerinden gelen her şeyi yapmalarını emrettiğini" belirtmişti.

(AFP-SŞ-SŞ-HO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title