Haberler

İtalyan Dergisinden 440 Sayfalık Türkiye Haberi

İtalya'da aylık yayınlanan Diritto&Liberta dergisi, 19. sayısının tamamını Türkiye'ye ayırdı.

İtalya'da aylık yayınlanan Diritto&Liberta dergisi, 19. sayısının tamamını Türkiye'ye ayırdı. 'Hoşgeldin Türkiye' başlığını kullanan 440 sayfalık dergide, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) katılımının nedenleri ele alındı.

Radikallerin girişimi olan ve uluslararası siyaseti konu alan, kitap tarzında hazırlanan Diritto&Liberta dergisi, İtalya, Türkiye ve KKTC'den akademi, kültür ve siyaset dünyasının saygın isimlerinin görüşlerine de yer vererek, AB yolundaki Türkiye'yi irdeledi. Yazılarıyla dergide yer alanlar arasında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı Egemen Bağış, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İtalyan Senato Başkan Yardımcısı Emma Bonino ve Türk yazarlar Elif Şafak ile İpek Çalışlar bulunuyor. Dergi, ressam Bedri Baykam'ın bazı eserlerinin ve Türkiye'yi simgeleyen sembollerin fotoğraflarıyla bezendi.

HOŞGELDİN TÜRKİYE

Kapağında, 'Benvenuta Turchia (Hoşgeldin Türkiye)' başlığını taşıyan Diritto&Liberta dergisinin Müdürü Mariano Giustino, yazdığı önsözde, 'Türkiye, Avrupa Birliği'ne hoş gelsin. Bu, içten inandığımız bir dileğimiz ve ümidimizdir. O gün, Avrupa için yeni bir gün olacaktır. Derginin bu sayısıyla, değişmekte olan bir ülkenin kat ettiği uzun yolu belgelere dökmek ve Avrupa hükümetlerini gerekçesiz korkular ve zavallı bencilliklerle beslenen husumet ve güvensizliklerini aşmaya itmek suretiyle, katılım müzakerelerinin yeni bir canlılık ve yeni bir atılım kazanmasına; Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılının kutlanacağı yıl, anlamlı ve önemli bir tarih olan 2023 itibarıyla bu özgürlük ve değişim seyrinin katılımla ödüllendirilmesi amacıyla somut bir katkı sunmak istiyoruz' diyerek, neden bu sayıyı tamamen Türkiye'ye ayırdıklarını açıkladı.

'TÜRKİYE'Yİ ANLAMAK İÇİN BU DERGİYİ OKUMAK ÖNEMLİ'

Derginin tanıtımı için İtalya Senato binası olan Palazzo Madama'nın Caduti di Nassiri'ya Salonu'nda bir toplantı düzenlendi. Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil ve Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy'un yanısıra Senato Başkan Yardımcısı Emma Bonino, İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği'ni 2010 yılına kadar yürüten Carlo Marsili ve İtalyan siyaset dünyasından bazı isimler de toplantıya katıldı. Her iki büyükelçi de hazırladıkları sayıdan dolayı dergi yöneticilerine teşekkür ederken Hakkı Akil, 'İtalya ve Türkiye iki dost ülkedir. Türkiye hakkında bilgi sahibi olabilmek için bu sayıyı okumak çok önemli' dedi. Prof. Dr. Gürsoy ise Türkiye'nin 10 yıldır AB sürecinde güçlüklerle karşılaştığını belirterek, 'Politik ya da sosyal anlamda problemlerimiz olabilir ama AB karşısında kendimizi doğru anlatmamız gerekiyor. Bu dergi de buna çok yardım edecek' diye konuştu. Diğer katılımcılar da Türkiye'nin AB üyeliğini destekleyici konuşmalar yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title