Haberler

İtalyan Alpleri'nde İki Ayrı Kazada 6 Kişi Öldü

Alp Dağları'nın İtalya kısmında tırmanış yapan iki ayrı gruptan 6 dağcı, buzların çökmesi sonucu hayatını kaybetti.

Alp Dağları'nın İtalya kısmında tırmanış yapan iki ayrı gruptan 6 dağcı, buzların çökmesi sonucu hayatını kaybetti.

Bölgedeki ilk kaza haberi sabah saatlerinde, ülkenin kuzeyindeki Alto Adige bölgesi sınırları içerisindeki 3 bin 851 metre yükseliğe sahip Koenigjoch tepesi yakınlarından geldi.

Dağcı grubunun yürüyüş yaptığı sırada buzun aniden çökmesiyle yaşanan kazada, yaşları 55, 45 ve 22 olan 3 İtalyan dağcı hayatını kaybetti.

Benzer bir kaza haberi de öğleden sonra Alto Adige bölgesi ile Lombardiya bölgesi sınırları arasında kalan 3 bin 857 metre rakımlı "Gran Zebru" tepesine tırmanan dağcılardan geldi. Olayda, 3 dağcının yaşamını yitirdiği öğrenildi.

İtalyan "La Repubblica" gazetesinde yer alan haberde, "Gran Zebru" tepesinde bu tip kazaların sık sık yaşandığı belirtilerek, 1989 yılından bu yana 20 dağcının aynı mevkide hayatını kaybettiği vurgulandı.

Ülkede, 2011 yılında meydana gelen kazalar sonrası yaklaşık 500 kişinin öldüğü, bin 700 kişinin de yaralandığı bildirildi. -

Kaynak: AA / Güncel

İtalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title