Haberler

İtalya Yardım Çağırdı

İtalya, Lampedusa Açıklarında Bekletilmekte Olan Panama Bandıralı Türk Gemisindeki İnsani Dram Karşısında Avrupa Birliği'ni Yardıma Çağırdı.

İtalya ve Malta, Sicilya açıklarında batmakta olan 2 teknedeki 154 kaçak göçmeni kurtardıktan sonra Lampedusa açıklarında bekletilmekte olan Panama bandıralı Türk gemisindeki insani dram karşısında Avrupa Birliği'ni (AB) yardıma çağırdı.

İtalya İçişleri Bakanı Roberto Maroni basına yaptığı açıklamada, İtalya ve Malta arasındaki deniz trafik bölgesindeki tüm kurtarma sorunlarının bir defada çözümü için AB içişleri bakanlarını acilen toplantıya çağırdıklarını belirtti.

Maroni, İtalya'daki günlük gazetelerden L'Avvenire'de bugün yayımlanan demecinde, Türk gemisinin Malta açıklarında batmak üzere olan 2 teknedeki 154 kaçak göçmeni kurtarmasıyla başlayan sorunun Malta'nın gerekli sorumluluğu üstlenmekten kaçınmasından kaynaklandığını savunmuştu.

Gemideki mültecilerin Malta tarafından alınması gerektiğini tekrarlayan Maroni, İtalya olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını kaydetmişti.

Maroni'ye yanıt veren Malta Başbakanı Lawrence Gonzi ise kurtarma konusunda ülkesinin uluslararası hukuka uygun davrandığını ve AB'nin duruma müdahale etmesini istediklerini belirtti.

Başbakan Gonzi, AB'nin Türk gemisinde bulunan çok sayıdaki kaçak göçmenin yardımına koşmasını talep ettiklerini söyledi.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title