Haberler

İtalya 'Rusya ve Çin'in Vetosu Şiddeti Arttırır?

-suriye Ulusal Konseyi Başkanı Abdulbasid Seyda, İtalya Dışişleri Bakanı Giulio Terzi'yle bir araya geldi.

Esad rejimine karşı direnen muhaliflerin lideri, Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Abdulbasid Seyda, beraberindeki heyetle İtalya'nın başkenti Roma'da İtalya Dışişleri Bakanı Giulio Terzi'yle bir araya geldi. Heyetlerarası görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenleyen Bakan Terzi ve Seyda, Suriye'deki mevcut durumu değerlendirdi. İkili, toplantının gerçekleştiği dakikalarda ajanslara düşen ve Suriye'ye yaptırımı içeren tasarıyı 3'üncü kez reddederek tarihe geçen Rusya ve Çin'in vetosunu ele aldı.

Suriye rejimini koruyan bu ülkelerin, şiddeti daha da artırması için rejimin elini kolaylaştırdığını ifade eden Bakan Terzi, 'Suriye rejiminin gerçekleştirdiği katliamlara tepkisiz kalınamaz. Bu nedenle küresel toplumun harekete geçmesi ve Suriye'nin Dostları'nın acil olarak toplanması gerekir' diye konuştu.

RAKAMLAR ENDİŞE VERİCİ

Suriye'de çok ciddi bir insani acil durum olduğunun da altını çizen Bakan Terzi, '2 milyon iç mülteci, 20 bin kurban, tedavi edilmeyi bekleyen 70 bin yaralı var ve bunların birçoğu geri dönüşü olmayan birer özürlü durumundalar. Bunun ötesinde, 70 bin kişi kayıp, 170 bin kişi ise tutuklu' diyerek, bu rakamların endişe verici olduğunu belirtti. Terzi, İtalya olarak Suriye halkına mümkün olduğu kadar insani yardımda bulunduklarının da altını çizdi.

SURİYE REJİMİ SON GÜNLERİNİ YAŞIYOR

Seyda ise Suriye rejiminin artık son günlerini yaşadığını söyleyerek, 'Konsey, ülkedeki olası bir dramatik tırmanışa hazırlanıyor ve bu hipotezi önlemek için Suriye ordusu ve genel muhalefeti koordine ediyor. Suriye rejimi, kendi içinde parçalanmış durumda ve son günlerini yaşıyor

Geçen hafta 60 asker, ordudan firar etti ama siviller arasında da uyuşmazlık var. Mücadele, Şam'a kadar ulaştı? diye ülkesinde yaşanan gelişmeleri dile getirdi.

Seyda, uluslararası camiadan kendilerine destek vermeleri talebini de yeniledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Suriye İtalya Roma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title