Haberler

İtalya: Olayların Şiddete Dönüşmesi Kabul Edilemez

(Indignados) yürüyüşünde, barışçıl gösterilerin yerini şiddetin alması İtalyan devletinde her seviyede tepki gördü.

Ekonomik kriz sonucu artan işsizlik, borç oranı ve sonrasında tasarruf paketleriyle gelen kesintileri protesto eden "Öfkeliler"in

(Indignados) yürüyüşünde, barışçıl gösterilerin yerini şiddetin alması İtalyan devletinde her seviyede tepki gördü.

İtalyan devlet otoriteleri, cumhurbaşkanından başbakanına, muhalefetiyle ve yerel yetkilileriyle barış içinde gelişen "Öfkeliler"in (Indignados) yürüyüşünün şiddet eylemlerine dönüşmesini kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano yaptığı açıklamada, "kabul edilemez" şiddetin endişe verici olduğunu dile getirdi. Başbakan Silvio Berlusconi de şiddetin bugün eriştiği seviyenin sivil yaşam için endişelendirici bir hale geldiğini kaydederken, yaşananların herkes tarafından kınanması gerektiğinin altını çizdi.

"Olayların sorumluları tespit edilip, cezalandırılmalı" diyen Berlusconi, vatandaşların güvenliğini, özgürlüğünü sağlamak için yoğun emek harcayan polislere de tüm kalbiyle teşekkür ettiğini söyledi.

Senato Başkanı Renato Schifiani ise Roma'da bugün barbarlığa tanıklık ettiklerini belirterek, "Bazı şiddet odaklarının derin bir saygısızlık içinde yürüttüğü kentsel bir gerilla savaşı gördük" dedi.

Anamuhalefetteki Demokrat Parti lideri Pierluigi Bersani de olayların bu noktaya nasıl geldiğini anlamak gerektiğini bildirerek, "Roma'da bugün yaşananlar, utanç verici" ifadelerini kullandı.

Roma Belediye Başkanı Gianni Alemmano da bugün dünyanın pek çok kentinde yapılan bu tür gösterilerin en kötüsünün Roma'da yaşandığını söyledi.

Kentte çıkan olaylar, San Giovanni meydanı ve çevresine daha fazla takviye polis ekiplerinin gönderilmesiyle yatıştı. Biri jandarma aracı olmak üzere pek çok aracın yakıldığı, iş yerlerinin, bankaların vitrinlerine zarar verildiği kentte, henüz maddi hasarın bilançosu bilinmezken, hem güvenlik güçlerinden hem de protestoculardan 70 yaralının olduğu bildirildi. - ROMA

Kaynak: AA / Dünya

Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title