Haberler

İtalya'nın Libya'ya Asker Gönderme Kararı

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac, ülkesi ile İtalya arasında gizli bir anlaşma olmadığını söyledi.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac, ülkesi ile İtalya arasında gizli bir anlaşma olmadığını söyledi.

UMH'ye bağlı resmi haber ajansı LANA'nın haberine göre, başkanlık binasında Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik ve limanlarla ilgili yetkililerle bir araya gelen Serrac, "Libya ile İtalya arasında, kara sularımızdaki egemenliğimizi etkileyecek gizli bir metin veya anlaşma bulunmuyor." dedi.

İtalya hükümetiyle varılan anlaşmanın Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik güçlerine destek dışında başka bir konu içermediğini belirten Serrac, "Kara suları içerisinde hiçbir müdahale veya eylemde bulunulmasını istemedik." ifadesini kullandı.

Serrac, bazı basın organlarında yer alan asılsız iddiaların anlaşmayı itibarsızlaştırmak ve halkı kışkırtmak amaçlı olduğunu söyledi.

Öte yandan, UMH'ye bağlı Deniz Kuvvetleri Sözcüsü Tuğamiral Eyüp Kasım, yaptığı yazılı açıklamada, İtalyan donanmasına ait Comandante Borsini adlı geminin beş günlük görev süresinin ardından dün Trablus Deniz Üssü'nden ayrıldığını kaydetti.

İtalya hükümeti, 28 Temmuz'da, insan kaçakçılığı ile mücadele ve Libya Sahil Güvenlik güçlerine destek için Libya'nın Akdeniz açıklarına deniz gücü gönderme kararı almış ve geçen hafta Comandante Borsini isimli askeri gemiyi Libya'ya göndermişti.

Kaynak: AA / Güncel

İtalya Libya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title