Haberler

    İtalya'nın Kuzeyi Referanduma Gidiyor

    Avrupa'da Katalonya'nın girişimiyle başlayan bağımsızlık tartışmaları sürerken İtalyan'nın Lombardiya ve Veneto bölgesi 'daha fazla otonom' için sandık başına gidiyor.

    Avrupa'da Katalonya'nın girişimiyle başlayan bağımsızlık tartışmaları sürerken İtalyan'nın Lombardiya ve Veneto bölgesi 'daha fazla otonom' için sandık başına gidiyor. Referandum sonucunun yasal bir bağlayıcılığı olmayacak. Fakat Lombardiya bölgesi daha fazla ozerklik için Roma'ya karşı elini güçlendirecek.

    Lombardiya bölgesi, İspanya'da Katalonya bölgesi gibi, İtalya'nın en gelişmiş endüstriyel bölgesi. İki bölge de İtalya ekonomisinin beşte birini teşkil ediyor ve her yıl hazineye 70 milyar euro'ya yakın vergi ödemesi yapıyor. Referandumun amaçlarından biri de bu miktarı düşürmek.

    Lombardiya bölge Başkanı Roberto Maroni ayrıca vergiyi düşürüp, yatırım çekmek için yabancı firmalardan ilk 2-3 yıl vergi almama yetkisini eline almak istiyor.

    Her iki bölgede yaklaşık 15 milyon seçmeni yakından ilgilendiren referandum için Veneto'daki seçmenler sandıklarda, Lombardiya'daki halk ise ülkede ilk kez uygulanacak olan tablette oylarını kullanacak.

    Auteur:

    Tags: Gepost: 21 oktober 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    İspanya İtalya Roma Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title