Haberler

İtalya'nın İzmir Konsolosu Carta Veda Etti

İtalya'nın İzmir Konsolosu Simon Carta, İzmir'e Veda Etti

İtalya'nın İzmir Konsolosu Simon Carta, İzmir'e veda etti. Carta'nın İzmir'deki konsolosluk görevinden ayrılması ve İtalya Ulusal Bayramı nedeniyle Swiss Otel'de bir tören düzenlendi.

Törende konuşan Konsolos Carta, 2007 yılında bu göreve başladığı günden bu yana İtalya ve İzmir ile olan ticari, ekonomik, kültürel ve sanatsal ilişkilerde önemli hareketlilik yaşandığını belirtti.

Carta, görevde bulunduğu 3 yıllık dönemde konsolosluğun verdiği vize sayısının yüzde 41 artışla 42 bine yükseldiğine dikkat çekti.

Türkiye'de harika bir üç yıl geçirdiğini, eşi Marzia Carta ile iki halkın birbirine ne kadar çok benzediğini gözlemleme fırsatı bulduklarını ifade eden Carta, şunları söyledi:

'Bugün İtalya'ya dönüşümüzden bir gün önce bu büyüleyici ülkede özellikle beni neyin çok etkilediğini sorarsanız, hepsi birbirinden unutulmaz unsurlardan oluşan bir liste sayabilirim. Fakat yanımda götüreceğim ve bu topraklara ayak bastığım günden bu yana beni etkileyen şey Türk dostlarımın tebessümüdür. Bazen çekingen, bazen göz kamaştırıcı, bazen beklenmedik, samimi ve içten. Türk halkının tebessümü daima yüreğimde kalacaktır.'

Törende, İtalya tarafından şövalyelik liyakatına layık görülen ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Tuncer ve İzmir İtalyan Konsolosluğu Kültür İşleri Sorumlusu Livio Angelisanti'ye nişanları takıldı.

(TLA-SEB) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title