Haberler

İtalya Dışişleri Bakanı Mogherini'den Telefon Diplomasisi

Mogherini, İsrail ve Iraklı mevkidaşlarıyla görüştü.

İtalya Dışişleri Bakanı Federica Mogherini, İsrail Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ve Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile bölgelerindeki gelişmeler konusunda telefon görüşmesi yaptı.

İtalya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Lieberman'ın, Batı Şeria'da 3 İsraillinin kaçırılması konusunda verdiği destekten ötürü Mogherini'ye teşekkür ettiği bildirildi.

Mogherini'nin de dün 15 yaşında bir İsraillinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan saldırıyı kınadığı ve taziyelerini ilettiği ifade edildi.

İki bakanın Ortadoğu'daki son durumu değerlendirdikleri kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Federica Mogherini'nin, temmuz ayında İsrail'e yapacağı ziyarette Lieberman ile bir araya geleceği belirtildi.

-Mogherini-Zebari görüşmesi-

İtalyan Bakan Mogherini'nin, Iraklı mevkidaşı Hoşyar Zebari ile de Irak'taki son gelişmeleri ele alan telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

Zebari'nin, ülkesinde çatışmaların olduğu yerlerdeki insani krizin büyüklüğünü doğruladığı ve desteklerinden ötürü İtalya'ya teşekkür ettiği kaydedildi.

Mogherini'nin de Irak'ta yeni ulusal birlik hükümeti kurulması ümidini dile getirdiği ve siyasi çözüm arayışında sadece tüm tarafların değil bütün bölgelerin katılımıyla olumlu ve yapıcı şekilde olması gerekliliğini bildirdiği ifade edildi. - Roma

Kaynak: AA / Güncel

Federica Mogherini İsrail İtalya Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title