Haberler

İtalya'dan Paolo Restani Geliyor

Paolo Restani, 'Franz Liszt 200. Yıl Resitali' için İstanbul'da.

Biletix online bilet satışı yarın (Salı) gece 24:00'te kapanıyor. Salon gişesi resital akşamı (Çarşamba) 17:00'de açılacak.

Riccardo Muti'nin favori piyanisti Paolo Restani, İstanbul Resitalleri 2010-2011 Franz Liszt Sezonu'nun 'en' Liszt resitalini vermek üzere İstanbul'a geliyor. Ünlü virtüöz, ilk İstanbul resitalinde Franz Liszt'in 200. doğum yıldönümü nedeniyle baştan sona Franz Liszt'in eserlerinden oluşan bir program sunacak.

1997'de yayınlanan Polyglobe albümünde Peter Jan Marthé yönetimindeki European Philharmonic Orchestra ile Liszt'in "ölümün dansı" anlamına gelen Totentanz'sını kaydetti. 2004 yılında yayınlanan albümünde Liszt'in "12 prelüd"ünü seslendirdi. 2008 yılında yayınlanan albümünde ise Rachmaninov'un 8 prelüdüne yer verdi. Brilliant Classic etiketiyle yayınlanan ve yine 2008'de yayınlanan ikinci albümünde ise şef Marzio Conti yönetimindeki Orchestra Filarmonica '900 ile İtalyan besteci Casella'nın eserlerini seslendirdi. Decca etiketiyle 2009'da yayınlanan albümü Brahms, Godowski, Skriabin, Saint-Saëns, Bartok ve Liszt'in sadece sol el ile çalınan eserlerden oluşuyordu. Yine 2009'da ünlü italyan orkestra şefi Riccardo Muti yönetimindeki Orchestra Luigi Cherubini ve Orchestra Giovanile Italiana orkestraları ile Mario Zeffiri'nin tenör ve ünlü İtalyan aktör Gérard Depardieu'nun da seslendirmen olarak yer aldığı CD ve DVD'leri yayınlandı. Brilliant Classics etiketiyle yayınlanan ve uluslararası müzik adamı Ateş Orga'nın prodüktörlüğünde ve Marco Guidarini yönetimindeki Orchestre Philharmonique de Nice ile seslendirdiği John Field'in 7 konçertosunu yorumladığı albümü 4 CD'den oluşuyor. Sanatçının bu yıl 2010'da Brahms eserlerinden oluşan albümü Decca etiketiyle yayınlandı. Paolo Restani'nin Rachmaninov ve Brahms eserlerinden oluşacak 7 cd'lik albümü bu yıl yine Decca tarafından yayınlanıyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title