Haberler

İtalya'dan Google'a Vergi Uyarısı

ROMA (AA) – İtalya, internet arama motoru Google'ı ödemesi gereken vergiler dolayısıyla uyarmaya hazırlanıyor.

ROMA (AA) – İtalya, internet arama motoru Google'ı ödemesi gereken vergiler dolayısıyla uyarmaya hazırlanıyor.

İtalyan basınına yansıyan haberlere göre, İtalya'nın Milano Cumhuriyet Savcılığı, mali polise ABD'li Google firmasına, İtalya'daki faaliyetlerine ilişkin vergi ödemesi konusunda resmi bildirimde bulunulması talimatını verdi.

Haberde, Google'ın 2008 ile 2013 yılları arasındaki dönemde ödemesi gereken yüzlerce milyon avro vergi olduğu ve bunları ödemediği için Milano savcılığının vergi kaçırmaya yönelik yürüttüğü kovuşturma kapsamında böyle bir bildirimde bulunulacağı ifade edildi.

İtalyan vergi şirketi Agenzie delle Entrate'nin Google ile bu konuda anlaşmaya varmak için yürüttüğü görüşmelerinin sona ermek üzere olduğu, bununla birlikte halen nihai bir anlaşmaya varılmadığı kaydedildi.

Ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinden La Repubblica'nın da manşetten duyurduğu haberinde, Google'ın İtalya'ya ödemesi gereken vergi tutarının yaklaşık 300 milyon avro olduğu belirtildi.

Gazetenin haberinde, Google'ın konuyu anlaşmalı yöntemle sonlandırmak istemesi durumunda, 220 ile 270 milyon avro arasında bir cezayı ödemeyi kabul edebileceği ifade edildi.

Söz konusu haber, diğer basın yayın organlarında da "İtalya, Apple'dan sonra Google'ın peşinde" şeklinde yer buldu.

Apple firması, kısa süre önce, 2008-2013 döneminde İtalya'ya ödemediği 879 milyon avro tutarındaki vergisi için bu ülkeye 318 milyon avro ceza ödemeyi kabul etmişti. Şirket cezanın yanı sıra Napoli kentinde yaklaşık 600 kişiye istihdam sağlayacak uygulama geliştirme merkezi açacağını duyurmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Milano İtalya Google Apple Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title