Haberler

İtalya'dan Gelerek Türkiye'de Yardım Dağıtıyorlar

Yaşamını İtalya'da Sürdüren Emekli Mühendis Nejdet Ergöçmen ve İtalyan Eşi Naile Ergöçmen, Biriktirdikleri Giyim Eşyalarını Türkiye'ye Getirerek Yardıma Muhtaç İnsanlara Dağıtıyor.

Yaşamını İtalya'da sürdüren emekli mühendis Nejdet Ergöçmen ve İtalyan eşi Naile Ergöçmen, biriktirdikleri giyim eşyalarını Türkiye'ye getirerek yardıma muhtaç insanlara dağıtıyor.

Emekli mühendis Nejdet Ergöçmen ve İtalyan eşi Naile Ergöçmen, getirdikleri giyim eşyalarını Ordu'nun Fatsa ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu Müdürü Mustafa Kaynarca eşliğinde önceden belirlenen mahallelerde dağıttı. 13 yıldır Türkiye'ye gelerek yılda 4-5 defa insanlara giysi hediye ettiklerini belirten Nejdet Ergöçmen, "Bizim İtalya'da giyim mağazamız var. Giyim mağazasında mevsim sonu satılmayan eşyaları burada insanlara hediye ediyoruz. Bu eşyaları valilikler vasıtası ve Sosyal

Yardımlaşma Dayanışma Vakfı aracılığıyla yardıma muhtaç insanlara dağıtıyoruz. Allah'ın bize verdiğini, biz de insanlarla paylaşıyoruz. Biz bu hediyeleri insanların sosyal yaşamında değişiklik olsun diye getirmiyoruz. İnsanlar bu hediyeleri hiç beklemediği bir anda, beklemediği birisinden hediye gibi değerlendirebilir. Bu işi yaparken gümrükte sıkıntı ile karşılaşıyoruz" dedi.

Yaptıkları örnek davranış nedeniyle kendini 'dünyanın en zengin insanı' olarak gördüğünü söyleyen Ergöçmen, "Hayatta şunu yapsaydım, şunu yapamadım diye bir düşüncem yok. Çoluk çocuğumun sıhhatini sağlamışım ve işini kurmuşum. Allah'tan başka ne isteyeyim. Akşam kafamı yastığa koyunca rahat bir şekilde uyumaktan başka büyük zenginlik var mı? Zenginlik ille de çok para olması demek değildir. Huzur da bir zenginliktir" diye konuştu.

Nejdet Ergöçmen'in İtalyan eşi Naile Ergöçmen ise, bu işleri yaparken insanlarla beraber kendisinin de sevindiğini söyledi.

Hediye edilen giysilerin ise en çok çocukları sevindirdiği gözlendi.

(MY-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title