Haberler

İtalya'dan AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Sefcovic'e Sert Tepki

İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic'in İtalya'daki siyasi durum hakkındaki açıklamalarına ilişkin, "Bence özür dileyip çenesini kapatsın.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic'in İtalya'daki siyasi durum hakkındaki açıklamalarına ilişkin, "Bence özür dileyip çenesini kapatsın." dedi.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Salvini, Sefcovic'in, ülkesindeki siyasi durum ve Salvini'nin partisi aşırı sağcı Lig'in yükselişine dair "endişe duyduğu" şeklindeki ifadelerine sert tepki gösterdi.

Salvini, "Bu Avrupa'nın İtalya'ya, Lig'e ve hükümete yönelik sayısız saldırılarından biri. Bundan başka yapacak daha iyi bir işleri yok mu? Şimdi bizimle çok ilgililer ama yıllar boyunca Avrupalı bürokratlar ülkemizin (göçmen ve sığınmacıların) karaya çıkışları konusundaki yardım taleplerini görmezden geldi ve bizi 700 bin göçmenle baş başa bıraktılar. Bence özür dileyip çenesini kapatsın." ifadesini kullandı.

Gelecek seçimlerde Avrupa Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı (S&D) adına AB Komisyonu Başkanlığı için adaylığını açıklayan Sefcovic, kendisine İtalya'nın siyasi durumu ve Lig partisinin gidişatına ilişkin yöneltilen bir soruya verdiği cevapta, İtalya'yı pek çok kez ziyaret ettiğini ve bu önemli Avrupa ülkesinin gönülden AB destekçisi olmasından her zaman etkilendiğini anlatmıştı.

Sefcovic, "Hepimiz endişeliyiz. Bu durum bizim için de gerçekten yeni. Gelecekte, İtalya'nın tekrar güçlü şekilde AB taraftarı olan bir G7 ülkesi olacağından emin olmalıyız." demişti.

Salvini, kavgalarıyla meşhur

İtalyan Başbakan Yardımcısı Salvini, bugüne kadar ülkesine yönelik eleştirilere verdiği sert cevaplar ve oluşturduğu polemiklerle dikkat çekiyor.

Salvini, son olarak Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn ile göçmen meselesi nedeniyle tartışmıştı.

Salvini ayrıca, AB Komisyonu Ekonomik ve Mali İşlerden Sorumlu Üyesi Pierre Moscovici ve Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet'in İtalya ile ilgili açıklamalarına da sert şekilde yanıt vermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title