Haberler

İtalya'daki Siyasi Kriz

Cumhurbaşkanı Napolitano: “Hükümet, daha fazla katliam oyunlarını tolere edemez”

İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, siyasi kriz yaşayan ve dün parlamentoda yapılan güven oylamalarından yeterli çoğunluğu elde eden hükümete yönelik "daha fazla katliam oyunları yapılmaması gerektiğini" belirtti.

İtalya'da eski Başbakanlardan Silvio Berlusconi'nin koalisyon hükümetinde yer alan bakanlarına istifa çağrısı yapmasıyla başlayan ve dün hükümetin parlamentonun hem alt hem de üst kanadından güven oyu almasıyla aşılan siyasi krize Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'dan açıklama geldi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, hükümetin kriz karşısında ciddiyetle dik durarak kazandığı ifade edilirken, Başbakan ve hükümete karşı katliam oyunlarına girişilmemesi gerektiği ve onların da bunu tolere edemeyeceği dile getirildi.

La Repubblica gazetesi de dünkü güvenoylamasına neden olan Berlusconi'nin geri adım atarak hükümete güven oyu verme noktasına gelmesini "Berlusconi'nin mağlubiyeti" başlığıyla okuyucularına duyurdu.

Corriere della Sera gazetesi de "Berlusconi'nin teslimiyeti. hükümet daha güçlü çıktı bu krizden" başlıklarını manşetine taşıdı. - Piemonte

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title