Haberler

İtalya'daki Genel Seçimler

İtalya'daki Seçimlerin İlk Sonuçlarına Göre, Eski Başbakan Silvio Berlusconi'nin Merkez Sağ Koalisyonu, Walter Veltroni Liderliğindeki Merkez Sol Demokrat Parti'nin Az Farkla Önünde Gidiyor.

İtalya'daki seçimlerin ilk sonuçlarına göre, eski Başbakan Silvio Berlusconi'nin merkez sağ koalisyonu, Walter Veltroni liderliğindeki merkez sol Demokrat Parti'nin az farkla önünde gidiyor.

Sky Italia televizyonunun 15.00'de sandıkların kapanmasından sonra verdiği sonuçlara göre, Berlusconi oyların yüzde 42'sini alırken, Veltroni7nin oy oranı yüzde 40.

Devlet televizyonu RAI ise Berlusconi'nin alacağı oy oranının yüzde 38.5 ile yüzde 45.5 aralığında olacağını belirterek, Veltroni için yüzde 37-43 aralığında oy tahmininde bulundu.

2006 seçimlerinde sonuçların, sandıkların kapanmasından bir gün sonra açıklanan resmi rakamlarla belirlendiğini kaydeden gözlemciler ise, Berlusconi ve Veltroni arasındaki oy farkının çok az olduğunu ifade ederek, şu aşamada seçimlerden zaferle çıkacak adayın belli olmadığını söyledi.

(DPA-İB-İB-BA-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title