Haberler

İtalya'da Yas

Afganistan'da Saldırıda Hayatını Kaybeden Altı İtalyan Askerinin Naaşları Başkent Roma'ya Getirildi.

Afganistan'da saldırıda hayatını kaybeden altı İtalyan askerinin naaşları başkent Roma'ya getirildi.

İtalyan Hava Kuvvetlerine ait C-130 tipi bir uçakla getirilen 6 paraşütçünün tabutları, Roma Ciampino Havalimanı'nda törenle karşılandı.

Kabil'deki saldırının kurbanı olan askerlerin naaşları, yarın devlet töreniyle uğurlanacak. Cenaze töreni nedeniyle İtalya'da yas ilan edildi. Pazartesi günü bayrakların yarıya indirileceği İtalya'da, okullarda ve resmi dairelerde saygı duruşunda bulunulacak.

Havalimanındaki karşılama töreninde Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano da hazır bulundu. Napolitano, ölen askerlerin aileleriyle de görüştü.

İtalyan ordusunda görev yapan Piskopos Vincenzo Pelvi tarafından kutsanan tabutlar, akşama doğru Roma'daki Celio Askeri Hastanesine nakledilerek halkın ziyaretine açılacak.

Askerleri yarın ebedi istirahatgahlarına uğurlama amacıyla düzenlenecek devlet töreni çerçevesinde ayin yapılacak. San Paolo Fuori Mura (Sur Dışı Aziz Pavlus) Bazilikasında düzenlenecek Katolik ayinine, Napolitano'nun yanı sıra Başbakan Silvio Berlusconi de katılacak.

Piskopos Pelvi'nin yöneteceği ayin sırasında Roma Katolik Kilisesinin lideri Papa 16. Benediktus'un taziye mesajının da okunacağı belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title