Haberler

İtalya'da Terör Tehdidine Karşı Yoğun Önlem

İtalya'da, bir nükleer enerji firmasının yöneticisine düzenledikleri silahlı saldırı ardından, başka hedeflere de yöneleceklerine dair tehditte bulunan anarşist grup, ülkeyi alarma geçirdi.

İtalya'da, bir nükleer enerji firmasının yöneticisine düzenledikleri silahlı saldırı ardından, başka hedeflere de yöneleceklerine dair tehditte bulunan anarşist grup, ülkeyi alarma geçirdi. İçişleri Bakanı terör riskinin artabileceğini açılarken, ordu dahil tüm güvenlik birimleri tetikte. 450 hassas nokta ile kişilerin hedef olabileceği belirtildi.

Savunma devi Finmecanica'ya bağlı Ansaldo Nükleer'in CEO'su Roberto Adinolfi'nin bacağından yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırıyı üstlenen anarşist ittifak CCF'e bağlı İtalyan anarşist örgütü Informal Anarşist Federasyonu (FAI)- Olga Hücresi'nin, ses getirici eylemlerine devam edeceklerini açıklaması, İtalya'da üst düzey güvenlik önlemleri alınmasına neden oldu. İçişleri Bakanı Annamaria Cancellieri, "Şiddetin tırmanma riski var, dikkatle çalışıyoruz" açıklaması yaptı.

La Repubblica gazetesine bir açıklama yapan 2 İçişleri Bakanlığı yetkilisi, Finmeccanica'nın CEO'su Giuseppe Orsi'ye ve Ansaldo Nükleer'in 4 yöneticisine koruma tahsis edildiğini ve 450'ye yakın kişi ya da kurumun ve çok uluslu bazı şirketlerin yöneticilerinin tehdit eltında olabilceğini belirtti.

Risk boyutlarının ne olduğu ve neler yapılabiceğini belirlemek için Perşembe günü Roma'da Milli Güvenli Komitesi toplanacak. Yetkililer, ordu da dahil tüm güvenlik güçlerinin alarma geçirildiğini açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

İtalya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title