Haberler

İtalya'da Öğrencilerden Pijamalı Protesto

İtalya'nın Vicenza Bölgesindeki Bir Okulda Derslerin 7.30'da Başlamasıyla İlgili Alınan Kararı Protesto Eden Öğrenciler, Okula Pijamalarıyla Geldi.

İtalya'nın Vicenza bölgesindeki bir okulda derslerin 7.30'da başlamasıyla ilgili alınan kararı protesto eden öğrenciler, okula pijamalarıyla geldi.

İtalya, öğrencilerin ilginç protestosuna sahne oldu. Derslerin sabah 7.30'da başlamasıyla ilgili kararı protesto eden kuzeydeki Vicenza kentindeki bir okulun öğrencileri, okula pijamalarıyla geldi. Bugüne kadar eşi benzeri görünmeyen bir şekilde protesto kararı alan öğrencilerden bazıları okula yastık ve yorganlarını da getirdi. Şehir dışından gelen arkadaşlarının çok erken kalkmak zorunda kalacağını belirten öğrenciler, aradaki mesafe ve ders saatlerinin göz önünde tutulmasıyla günün büyük kısmını yol

ve okulda geçireceklerini, bu nedenle ders çalışmaya ve sosyal aktivitelere zaman ayıramayacaklarını düşünüyor. Daha derslere başlamadan yorulacaklarını ifade eden öğrenciler, hiçbir yerde buna benzer bir uygulama olmadığını savundu. Toplu ulaşım araçlarının belli saatlerde çalıştığını hatırlatan öğrenciler, bu durumda özel taşıtlarını kullanmak zorunda kalacaklarını, bunun da ekstra masraf getireceğini belirtti.

Bu arada konuyla ilgili belediye ulaşım sorumlusu Claudio Cicero'nun, öğrencilerin sıkıntılarını gidermek için her türlü hizmeti verecekleri ve toplu ulaşımdaki araç sayısının artırılacağı yönünde söz verdiği belirtildi. Çıkış saatlerinin de erkene alınmasını isteyen öğrenciler, okulların açıldığı 10 Eylül'den bu yana çektikleri sıkıntıya bir çözüm bulunmaması halinde protestolarına devam edeceklerini vurguladı.

(DK-OYK-OYK-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title