Haberler

İtalya'da Hükümet Sallantıda

İtalya'da Başbakan Romano Prodi Başkanlığındaki Hükümet, Senato'daki Kritik Oylamayı Kaybetti. Senato'da, Hükümetin Dış Politikasına Destek Çıkmadı.

İtalya'da Başbakan Romano Prodi başkanlığındaki hükümet, Senato'daki kritik oylamayı kaybetti. Senato'da, hükümetin dış politikasına destek çıkmadı.

İtalya Dışişleri Bakanı Massimo D'Alema, oylama öncesinde destek çıkmaması halinde hükümetin istifa edeceğini açıklamıştı. Hükümete, dış politikası konusunda 160 oy gerekirken sadece 158 oy çıktı. 136 senatör de aleyhte oy kullandı.

Resmi bir güven oyu olmasa da D'Alema'nın açıklamalarından sonra oylama kritik bir mahiyet kazanmıştı. Oylama sonrasında bazı sağcı senatörler "İstifa, istifa!" şeklinde sloganlar attı.

Massimo D'Alema, oylama öncesinde İtalya'nın Afganistan'a 2 bin asker göndermesini savunmuştu. İtalya'da hükümetin ülkedeki Amerikan askeri üssünün genişletilmesi teşebbüsü de büyük tepki çekiyor.

(AFP-EA-EA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title