Haberler

İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano Aynı Hükümetle Devam Kakarı Aldı

İtalya'da Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano Aynı Hükümetle Parlamentodan Güvenoyu Almayı Denemesi Suretiyle Yeniden Romano Prodi'yi Görevlendirdi.

İtalya'da Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano aynı hükümetle parlamentodan güvenoyu almayı denemesi suretiyle yeniden Romano Prodi'yi görevlendirdi.

İtalya'da hükümetin istifasıyla ortaya çıkan siyasi krizin bir an önce atlatılması için dün istişarelerini tamamlayan ve bugün kararını bildireceğini açıklayacan Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, aynı hükümetle devam edilmesini uygun gördü. Buna göre Napolitano, Prodi hükümetinin çarşamba günü sunduğu istifayı da reddetmiş oldu.

İtalya'nın başkenti Roma'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı Quirinale'de yapılan Napolitano ve Prodi arasındaki görüşme TSİ ile 12.00'de başladı ve yaklaşık 40 dakika sürdü. Görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapılarak Napolitano'nun aynı hükümetle devam etme görevini yeniden Prodi'ye verdiği belirtildi. Bu açıklamanın hemen ardından konuşan Romano Prodi, “Benin kimliğime ve yönetimime duyduğu güvenden ötürü Napolitano'ya teşekkür ediyorum. En kısa zamanda koalisyondaki yenilik ve eklemelerle parlamentoya gideceğim. Ülkemize reformcu bir yapıyla yardımcı olmaya ve devam eden ekonomik düzelmeleri arttıtmak için öalışacağızö diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ise, “Son iki günde olanca dikkatimle parlamentodaki tüm farklı sesleri dinledim. İktidar koalisyonunda yeralanların her biri problemin birlikte hareket eksikliğinden ve senatoda çoğunluğa sahip olmamalarından kaynaklandığını kabul etti. Ama onlar, belirlenen yeni program çerçevesinde yeniden birlik olacaklarını belirttiö dedi.

Napolitano ayrıca, sadece seçim yasasının hazırlanmasına dair geniş bir koalisyonun kurulup ardından seçime gidilmesi olasılığı hakkında, “Bu olasılığı gerçekleştirmeye yakın yeterli görüş yoktuö derken, erken seçim kararı için de yeterli nedenin olmadığını dile getirerek, “Hükümeti yeniden parlamentoya göndermenin dışında hiç bir alternatif yoktu. Hükümet acilen parlamentodaki durumlarını kontrol etmeli. Çünkü önümüzdeki hafta sosyal ve ekonomik açıdan yapılması gereken çok şey varö dedi.

NELER OLDU

21 Şubat Çarşamba günü İtalya Senatosu'nda hükümetin dış politikasına ve Afganistan'daki İtalyan askerlerinin gelecek altı aydaki finansmanına yönelik önerge oylanmış, oylama sonucu hükümet hezimete uğramıştı. Kabulü için en az 160 'evet' oyu alması gereken önergeye, 158 'evet', 136 'hayır' ve 24 'çekimser' oyu çıkmış ve Senato önergeye geçit vermemişti. Bu sonuç üzerine Başbakan Prodi hükümet adına istifasını sunmuş, Cumhurbaşkanı Napolitano da istifayı kabul etmişti. Son iki gün Napolitano parlamentodaki grupların temsilcileriyle istişarelerini sürdürürken, görevi yeniden alması beklenen Prodi de boş durmamış ve merkez sol koalisyonuna 12 maddelik 'olmazsa olmaz' şartnamesini onaylatmıştı. Nihayet Cumhurbaşkanı Napolitano'nun TSİ ile 12.00'de Prodi'yle görüşeceği açıklandı. Görüşmenin sonunda da beklenen oldu ve Prodi yeniden hükümeti kurmakla görevlendirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title