Haberler

İtalya Basınından Erdoğan'a Sıfır Tolerans

Güncelleme:

İtalya basını, Taksim Meydanı'na müdahaleyi ve eyleme destek veren avukatların gözaltına alınmasına ilk sayfadan geniş yer ayırdı.

İtalya basını, emniyet güçlerinin İstanbul'da Taksim Meydanı'na müdahalesi ve eyleme destek veren avukatların gözaltına alınmasına ilk sayfadan geniş yer ayırdı.

Corrriere della Sera gazetesi Internet sitesinde ilk sayfada yer alan haber Türkiye, Taksim'de yine çatışma. Göstericiler Direniş şimdi başlıyor başlığı ve Erdoğan ve sıfır tolerans üst başlığıyla verildi. Haberin devamında, İstanbul'da gösteriler durmuyor. Salı akşamı yüzlerce gösterici Taksim Meydanı'na döndü. Polis göz yaşartıcı gaz yağmuruyla ve sürekli tazyikli suyla karşılık verdi denildi.

Sonuçta Erdoğan durmuyor 'Gezi Parkı'ndaki ağaçları kaldıracağız, başka yere dikeceğiz' dedi. Bu açıklaması sıfır toleransa geçme niyetinin onayı oldu, polis operasyonları hızlandırdı ifadesinin kullanıldığı haberde, İnsan Hakları İzleme Örgütü Direktörü Carroll Bogert'in twitter hesabından, çatışma sırasında başından gaz bombası kapsülüyle vurulan bir göstericinin öldüğünü duyurduğu belirtildi.

Aynı süreçte İstanbul'da Uluslararası Af Örgütü verilerine göre 72 avukatın Çağlayan Adliye binasında, Gezi Parkı gösterilerine destek verdikleri için gözaltına alındıkları ifade edildi, Şiddet tüm ülkede artıyor denildi.

La Repubblica gazetesi internet sitesinde Türkiye'deki olaylar, İstanbul, polis Taksim Meydanı'nı boşalttı. Erdoğan, 'Artık yeter, sıfır tolerans başlığıyla verildi. Haberin devamında, Yüzlerce çevik kuvvet polisi meydanı boşalttı ve protestocularla dolu olan parka müdahale etti. Ama akşam saatlerinde insanlar kentin merkezini işgal için geri döndü. Türk başbakan; Ülkeyi gözden düşürmek için bir plan. İşgalciler Diktatör ifadesi kullanıldı. Durumun her iki tarafta da kontrolden çıkma riski taşıdığı belirtilirken, polis müdahalesine göstericilerin de havai fişeklerle karşılık çıktığı ve alanda yer yer araçların ateş aldığı bildirildi. Haberde yaralı sayısı 18 olarak verilirken, avukatların gözaltına alınmasına da yer verildi.

ERDOĞAN'A SULTAN BENZETMESİ

La Stampa gazetesinin internet sitesinde, Erdoğan 'Sıfır tolerans'. Taksim'de gece çarpışması başlığı altında verilen haberde, Sultan Recep Tayyip Erdoğan'dan istifa etmesini istemek için ülkenin meydanlarına inen yüz binlerce gencin protesto hareketine demir yumruk ifadesine yer verildi.

İstanbul'da gergin bir günün ardından yüze yakın yaralı ve bunlardan beşinin durumunun ağır olduğu iddia edilen haberde, bugüne kadar ülke genelinde 3 kişinin öldüğü, beş bin kişinin de yaralandığı ifade edildi. Haberde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan'a 'diktatör' tanımını kullanması üzerinde de durulurken, Demokrasiye karşı bir saldırıdır sözlerine yer verildi. Uluslararası Af Örgütü'nün, Acımasız ve utanç verici bir şiddet tanımlamasının da yer aldığı haberde, 73 avukatın da gözaltına alındığı belirtildi.

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN GÖRÜŞME TALEBİ

Vatikan'da yayın yapan günlük Avvenire gazetesi internet sayfasında da İstanbul, zırhlılar göstericileri dağıttı başlığıyla duyurulan haberde, Erdoğan Sıfır tolerans alt başlığıyla, Erdoğan'ın dış basın ve Internet kullanılarak ülke ekonomisinin çökertilmeye çalışıldığını iddia ettiği belirtildi. Uluslararası Af Örgütü'nün Acımasız ve utanç verici bir şiddet ifadesine vurgu yapılan haberde, örgütün İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan 'adalet' istemiyle görüşme talebinde bulundukları belirtildi. Avvenire de beşi ağır olmak üzere yüze yakın yaralı olduğunu yazdı.

İMPARATORLUK RÜYASI GÖREN SULTAN

Ülkenin en prestijli günlük ekonomi gazetesi İl Sole 24 Ore ise Internet sayfasında Türkiye'deki gelişmelere farklı açılardan yine birinci sayfadan yer verdi. Erdoğan'ın izlediği tutumun değerlendirildiği makalede, İmparatorluk rüyası gören Sultan başlığı altında, Bu kez Erdoğan aldattı, Protestocuların temsilcilerine söz vermesinin hemen ardından polisi Taksim Meydanı'nı boşaltmaya gönderdi. Radikal sol gruplar, taş ve molotoflarla yanıt vererek tuzağa düştü denilerek, böylece polise güç kullanma fırsatı tanıdıkları belirtildi. Erdoğan'ın taksimi güç kullanarak geri aldığı ancak bunun politik bir zafer olmadığı vurgusunun yapıldığı haberde, Maçın ilk raundunu alsa da, ulusal bir lider olma emeli ve cumhurbaşkanı olma beklentisini tehlikeye attı sözleri yer aldı. Haberde ayrıca, Yeni bir dönem başladı ve Erdoğan artık yeni Türkiye'nin muhalefetsiz sultanı değil denildi.

Gazetede yer alan diğer bir makalede ise İki haftada İstanbul yüzde 15 kaybetti, Türk mucizesi bitiyor mu başlığıyla, ülke ekonomisinin başta turizm sektörü olmak üzere ağır bir darbeyle karşı karşıya olduğu ifade edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Taksim İtalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title