Haberler

İtalya Başbakanı Renzi, Beyrut'ta

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gerçekleştirdiği ziyarette Lübnan'a daha fazla önem verilmesi çağrısı yaptı.

Renzi, Beyrut'a bugün gerçekleştirdiği bir günlük ziyarette Lübnanlı mevkidaşı Temmam Selam ile hükümet binasında görüştü.

Renzi, görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Dünyanın bu kısmında çok önemli ve hassas bir aşamayla karşı karşıyayız. Avrupa Birliği, Lübnan'a daha fazla önem vermeli" dedi. Renzi, Lübnan'ın, ülkesinden 10 kat daha fazla Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığını belirtti.

Öte yandan Renzi, Lübnan Eğitim ve Yüksek Öğrenim Bakanı İlyas Busab ile akşam saatlerinde Lübnan Dağı bölgesindeki Bişamun köyünde sabah Lübnanlı, öğleden sonra Suriyeli çocuklara eğitim verilen bir ilkokulu ziyaret etti. Sınıfları dolaşan, çocuklarla el sıkışan ve fotoğraf çektiren Renzi çocuklara, "İtalya nerede biliyor musunuz, futbolu seviyor musunuz?" gibi sorular sordu.

Bu arada, Başbakan Renzi'nin gün içinde ülkenin güneyinde İsrail sınırında görev yapan Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü'ndeki (UNIFIL) İtalyan askerlerini ziyaret ettiği bildirildi.

İtalya, Akdeniz aracılığıyla Avrupa'ya ulaşmaya çalışan sığınmacıları taşıyan teknelerin yol açtığı insani krizle mücadele ediyor. Uluslararası Göç Örgütü'nün raporuna göre, bir senelik süre zarfında İtalya'ya 130 binin üzerinde sığınmacı ulaştı.

Lübnan'da ise nüfüsun neredeyse üçte biri oranında sığınmacı bulunuyor. Ülke, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (UNHCR) rakamlarına göre 1,2 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyor. Kayıtlı olmayan mültecilerin sayısının ise 300 ile 400 bin arası olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Lübnan Beyrut İtalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title