Haberler

İtalya Başbakanı Monti, AP'de Konuştu

İtalya Başbakanı Mario Monti, "Avro krizi bazı üye ülkelerde fikir ayrılıklarına neden olmuştur ve biz ayrılıklara kararlılıkla hayır diyoruz" dedi.

İtalya Başbakanı Mario Monti, "Avro krizi bazı üye ülkelerde fikir ayrılıklarına neden olmuştur ve biz ayrılıklara kararlılıkla hayır diyoruz" dedi.

Strasbourg'da bulunan İtalya Başbakanı Mario Monti, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Genel Kurul oturumunda ülkesi ve Avrupa ülkelerindeki ekonomik gelişmeler hakkında parlamenterlere bilgi verdi.

İtalya'nın ve Avrupa Birliği'nin (AB) geleceğinde sorumluluk hissettiğini belirten Monti "Konsolidasyon tedbirleri ve yapısal reformlar konusunda gerekli tüm çabaları veriyoruz. AB'nin kurucu ülkelerinden biri olan İtalya'nın bu yönergelerle önemli bir güç olacağını ve rol oynayacağını düşünüyorum. İtalya, Avro Bölgesi'ndeki en büyük ekonomilerden biri. Avro krizi bazı üye ülkelerde fikir ayrılıklarına neden olmuştur. Biz bu fikir ayrılıklarına kararlılıkla hayır diyoruz. Hepimizin müştereken sorumluluk

hissetmesi gerekmekte. ve geleceğe dair yol haritamızın inşası için ortak adım atmamız gerekmekte. Dün bakanlar kurulunda İtalya, için muhteşem bir proje olan 2020 Olimpiyatları'na mali teminat verilemeyeceği konusunda zor bir karar almak zorunda kaldık. Bu kararı almamızdaki neden, gelecek nesilleri bugünün yükü altında bırakmamaktı. Gelecek için sorumluluğumuzun farkındayız" diye konuştu. - STRASBOURG

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Avrupa Birliği Mario Monti İtalya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title