Haberler

İtalya Başbakanı Gentiloni Katar'da

Resmi temaslarda bulunmak üzere Katar'a gelen İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni'nin, başkent Doha'da Emir Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya geldiği bildirildi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Katar'a gelen İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni'nin, başkent Doha'da Emir Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya geldiği bildirildi.

Katar resmi haber ajansı QNA'da yer alan habere göre, Şeyh Temim ile Gentiloni Doha'daki Emirlik Divanında gerçekleşen görüşmede Körfez ve Libya krizleri başta olmak üzere Ortadoğu'daki gelişmelerin yanı sıra terörle ve finansmanıyla mücadele konularını ele aldı.

Görüşmede ayrıca başta ekonomi, yatırım ve enerji alanları olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesinin yolları da masaya yatırıldı.

İtalya Başbakanı Gentiloni, ülkesinin farklı alanlarla işbirliğinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesinde kararlı olduğunu belirterek, bu ziyaretin iki ülke arasındaki işbirliğini daha ileri bir aşamaya taşınmasında başlangıç teşkil edeceğini ifade etti.

Gentiloni ayrıca Emir Şeyh Temim'e Katar Kalkınma Fonu'nun İtalya'da gerçekleşen depremde zarar gören bölgelerin yeniden imarı amacıyla verdiği destek için şükranlarını ifade etti.

İtalya hükümeti ile Katar Kalkınma Fonu, İtalya'da geçen yıl gerçekleşen depremde zarar gören bölgelerin yeniden imar edilmesi amacıyla 5,6 milyon avroluk bağış için ağustos ayında mutabakat zaptı imzalamıştı.

İtalya Başbakanı Gentiloni, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından bu sabah Katar'a gelmişti.

Kaynak: AA / Güncel

İtalya Katar Libya Doha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title