Haberler

İşyerlerine Hijyen Denetimi

Halk sağlığını korumak için gıda üreten, satan ve depolayan işyerlerini periyodik olarak denetleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Dünya Gıda Günü nedeniyle, işletmelere hijyen konusunda uyarılarda bulunarak, “Her Şey Elimizde” yazılı bilgilendirici resimli levhalar dağıttı.

Halk sağlığını korumak için gıda üreten, satan ve depolayan işyerlerini periyodik olarak denetleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Dünya Gıda Günü nedeniyle, işletmelere hijyen konusunda uyarılarda bulunarak, "Her Şey Elimizde" yazılı bilgilendirici resimli levhalar dağıttı.

Yenişehir ilçesi Lise Caddesi'nde yapılan denetime Sağlık İşleri Daire Başkanı Rıfat Mertoğlu da katıldı. Denetimin ardından bir açıklama yapan Mertoğlu, 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde yaptıkları denetimle ve bilgilendirme çalışmasıyla, gıda ve hijyenin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekmek istediklerini ifade etti. Mertoğlu, "Gıdayı ve hijyeni biz bir arada denetliyoruz. İşletmelerde hijyenin önemini ön plana çıkarmak için resimli levha çalışması başlattık. Bütün işletmelerimize bu levhayı dağıtarak, personelin hijyene nasıl dikkat etmesi gerektiği ile ilgili bir çalışma yürüttük" dedi.

"MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı olarak her gün rutin kontroller yaptıklarını vurgulayan Mertoğlu, "Günlük olarak ekiplerimiz ilçelere çıkıyor, işletmelerde gıda ve hijyen kontrolü yapıyorlar. Denetimlerimiz bundan sonra da devam edecek. Halk sağlığı için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Hiç kimsenin halkın sağlığıyla oynamasına müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Gıda Günü Yenişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title