Haberler

Erzurumlu İş Adamı, İş Yerinde Müze Kurdu

Güncelleme:

İş adamı Mecit Özdemir, kent dışında karayolu kenarında kurduğu tesisinde bir de müze oluşturdu.

Erzurumlu işadamı Mecit Özdemir kent dışında karayolu kenarında kurduğu, mesire alanı, akaryakıt istasyonu, lokanta alışveriş merkezi ve aqua parkın bulunduğu tesiste bir de müze oluşturdu.

Aralarında 200 yıllık 10 bin tarihi eserlerin bulunduğu özel müze hakkında açıklama yapan Mecit Özdemir, müzede top mermisinin bile olduğunu söyledi. Ziyaretçilerin ilgiyle gezdiği müzeyi bir yılda oluşturduğunu belirten Özdemir, "Gezdiğim bir etnografya müzesinden esinlendim. Erzurum'a böyle bir hizmette bulunmak için yola çıktım. Yanımda çalışan iki kişiye para ve otomobil verdim. Aylarca bölgemizdeki köyleri gezip eski eşyaları satın aldılar. Bize de aileden kalanlar vardı. Müze açacağımı duyan arkadaşlar da buldukları eşyayı getirdi ve sonunda paha biçilemez bir müze kurduk. Müzede yok yok. Burayı gezenler bir anda kendini nostaljik atmosferin içinde buluyor" diye konuştu.

Kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta Erzurum-Kars karayolu üzerinde 35 yıldır işlettiği Ak Özdemir Tesislerinde yaklaşık 500 metrekare alan üzerine kurulan etnografya müzesinin 24 saat açık olduğunu vurgulayan Mecit Özdemir, gezmek isteyenlerden ücret alınmadığını da bildirdi. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Erzurum Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title