Haberler

İsviçre İçişleri Bakanı Couchepın'den 'İstanbul" Yorumu

İsviçre İçişleri Bakanı Pascal Couchepin, İstanbul'un Yaşamak İçin Çok Güvenli Bir Şehir Olduğunu Söyledi.

İsviçre İçişleri Bakanı Pascal Couchepin, İstanbul'un yaşamak için çok güvenli bir şehir olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret eden İsviçreli Bakan, İstanbul'un Türkiye için çok önemli bir şehir olduğu söyledi. İstanbul'a 1964 yılından beri 5 kez geldiğini kaydeden Bakan Couchepin, ''İstanbul'a ailemle birlikte de geliyorum. Gerçekten çok güzel buluyorum şehrinizi. Ayrıca yaşamak için de çok güvenli bir şehir olduğunu düşünüyorum. Her geldiğimde İstanbul'u biraz daha gelişmiş olarak buluyorum. Benim temennim bu gelişmenin devam etmesidir. Ve İstanbul'a bu olağanüstü göçün durdurulabilmesi için alınan tedbirleri çok olumlu buluyorum. Ama gelenlerin de, burada yaşayanların da hem konut hem iş açışından en iyi olanaklarla burada yaşamalarını temenni ediyorum. İstanbul tabii ki Türkiye'nin en büyük şehri ve sizin için çok önemli bir şehir. Ama pek çok Avrupalı için de büyük önem arzeden bir şehir. Tabii burada iyi olan ne varsa bizi Avrupa'da çok sevindiriyor. Zaman zaman daha üzücü olaylar yaşandığında da biz de İstanbul sakinleri gibi üzüntünüzü paylaşıyoruz'' diye konuştu.

Başkan Topbaş ise, "Sayın bakan ve beraberindeki heyet bir nezaket ziyaretinde bulundu. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Tabii ki İstanbul'da yapmakta olduğumuz çalışmalar ve 2010 Avrupa Kültür Başkenti ile ilgili gelişmeler hakkında kendilerine bilgi verdim. Yerel yönetim hakkında ve yaptığımız çalışmalar konusunda kendilerine bilgi verdim. Kendisi 1960'lardan itibaren birkaç kez İstanbul'a gelmişler. Ama ilk kez bir belediye başkanı ile beraber oluyorlar. Bu benim için çok anlamlı ve çok önemli. Kendilerine nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum" dedi.

(KT-AS-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title