Haberler

İsviçre Devlet Televizyonu Trafik Güvenliği Haberi İçin Aydın'a Geldi

İsviçre devlet televizyonu SRF'de yayımlanan "Fikir" programının yapımcısı Ruth Bosart, Aydın'daki yenilikçi trafik uygulamalarını yerinde görmek ve bunlarla ilgili fikirlerini almak için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'yla bir söyleşi yaptı.

Aydın'da uygulanmaya başlanan üç boyutlu yaya geçidi ve yeni trafik sistemlerini görmek için geldiklerini söyleyen Bosart, projenin çok yenilikçi bir proje olduğunu söyledi. Bosart "Türklerin trafik güvenliğine yeni yaratıcı düşüncelerle nasıl yaklaştığını görmek istedik" diye konuştu.

Haber programlarının çoğunlukla negatif haberlerin yer aldığını söyleyen Ruth Bosart, cuma günleri yayımlanan ve yenilikçi fikirlerle pozitif düşüncelere dayalı haberlerin öne çıkarıldığı "Idea" (Fikir) programını yaptıklarını söyledi. Bosart, programında 3 boyutlu yaya geçidi gibi yenilikçi fikirleri işledikleri belirterek; " Türkiye'nin trafik kazalarıyla ilgili çok başarılı bir geçmişinin olmadığını araştırmalarımda öğrendim. Trafik kazalarında binlerce insan hayatını kaybediyor. Türkiye'nin bu problemine bu kadar yapıcı ve yaratıcı şekilde yaklaşan belediye başkanıyla tanışmak ve Aydın'da bu konuyla nasıl ilgilendiğini görüntülemek üzere geldik" diye konuştu.

Program 13 Nisan günü yayımlanacak. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Özlem Çerçioğlu Türkiye İsviçre Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title