Haberler

    İsviçre'de Referandumla İstihbaratın Yetkileri Artırıldı

    İsviçre'de düzenlenen referandumla istihbarat servislerine izleme faaliyetleri için geniş yetkiler tanıyan yasa tasarısı kabul edildi.

    İsviçre'de düzenlenen referandumla istihbarat servislerine izleme faaliyetleri için geniş yetkiler tanıyan yasa tasarısı kabul edildi. Seçmenlerin yüzde 65'inden fazlası ülkede ulusal güvenliğin tehlikede olduğu durumlarda telefonların dinlenmesi, özel mülkiyetlere dinleme cihazı yerleştirilmesi ve bilgisayarların gizlice incelenmesini öngören tasarıya evet oyu verdi.

    İsviçre Savunma Bakanı Guy Parmelin yükselen terör ve ulusal güvenlik tehditleri üzerine istihbarata tanınan söz konusu yetkilerin önemine dikkat çekti: "Bu yeni yasa İsviçre'deki mevcut tehditlere yanıt veren modern araçlar sağlıyor. Örneğin terörle mücadele, casuslukla mücadele, hassas altyapıya saldırı ya da kimyasal veya biyolojik silah ticaretiyle mücadelede kullanılan araçlar."

    Yaklaşık 70 bin Türkün yaşadığı İsviçre genelinde yapılan referandumda İstihbarat Hizmet Kanunu, Sosyal Güvenlik Kanunu ve Doğal Kaynakların Korunması Kanunu teklifleri oylandı.

    Emeklilere yapılan ödemelerin yüzde 10 arttırılmasına yönelik yasa tasarısı yüzde 60, doğal kaynakların korunmasına ilişkin tedbirleri içeren tasarı da yüzde 64 oyla reddedildi.

    Bu arada ülkenin güneyinde İtalya sınırında bulunan Ticino kantonunda düzenlenen oylamada halk, İtalya'dan kente çalışmak için gelenlerin engellenmesi yönünde oy kullandı.

    Yazar:

    Etiketler:Gönderildi: 26 Eylül 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    İsviçre İtalya Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title