Haberler

İsviçre'de Irkçı Afiş İçin Dava Açıldı

İsviçre'de, Aralarında İsviçre Demokratik Göçmen Platformu Toplumu (İdgp) Temsilcilerinin de Bulunduğu 27 Göçmen ve Göçmen Kökenli İsviçreli, 17 Eylül'de Halk Partisi (Svp) Tarafından Ülke Geneline Asılan Karakoyun Afişlerinin Irkçı Olduğu Gerekçesiyle Suç Duyurusunda Bulundu.

İsviçre'de, aralarında İsviçre Demokratik Göçmen Platformu Toplumu (İDGP) temsilcilerinin de bulunduğu 27 göçmen ve göçmen kökenli İsviçreli, 17 Eylül'de Halk Partisi (SVP) tarafından ülke geneline asılan karakoyun afişlerinin ırkçı olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Hep birlikte Zürich Kantonu savcılığına giden göçmen temsilcileri, suç duyurusu dilekçelerini savcıya verdi. Savcı konunun araştırılmasından sonra tarafları davanın süreciyle ilgili bilgilendireceğini kaydetti.

İsviçre Demokratik Göçmen Platformu Toplumu tarafından konuya yönelik yapılan açıklamada, söz konusu afişlerin ülke ve ülke dışından da tepkiyle karşılandığı vurgulandı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bilindiği gibi seçimlerde göçmenleri seçim malzemesi yapmak isteyen SVP, suç işleyen göçmenleri aileleri ile birlikte sınır dışı etmeyi öngören bir yasa tasarısını lanse etmiş ve bunun için gerekli imzaları toplamaya başlamıştı. Bu konuda tüm İsviçre'de üç beyaz koyunun bir kara koyunu tekmeleyerek İsviçre dışına atan motiflerin bulunduğu bir afiş yoğun alarak asılmaya başlandı. Gerek İsviçre'de gerekse de İsviçre dışında bu afişe yoğun tepkilerin ortaya çıkması ile Birleşmiş Milletler ırkçılık

gözlemciliği konu ile ilgili bir rapor hazırlayarak, bu ırkçı propagandanın durdurulmasını İsviçre hükümetinden talep etmişti. Geçen Çarşamba günü İsviçre hükümetinin bu konuda bir işlem yapmaya gerek görmediğini açıklamasıyla İDGP bu konuda kitlesel bir suç duyurusunda bulunma kararı almıştır."

İDGP temsilcileri bu afişle; yazı ve resimlerle toplum içindeki bir grup insanın insanlık onuruna dokunacak şekilde gösterildiğini, kamuoyunun bir grup insanın aleyhine tahrik edildiğini ve belli ırklardan insanları aşağılayan bir ideolojinin kamuoyu nezdinde yayılmaya çalışıldığını ifade etti.

Halk Partisi seçim kampanyaları kapsamında astığı üzerinde çarşaflı bir kadın resminin bulunduğu "Aarau oder Ankara (Aarau veya Ankara)" afişleri de ülke genelinde Türkler'den ve Müslümanlar'dan büyük tepki topluyor.

(CB-SŞ-SŞ-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title