Haberler

İsviçre'nin 'evsizlerden kurtulma' teklifine tepki yağdı

Güncelleme:

İsviçre'nin evsizlerden kurtulmak için önerdiği 'evsizleri başka ülkelere gönderme' teklifi ülkede gündem oldu. İsviçre'nin Basel kentinde evsizlerden kurtulmak için sunulan öneri, bir çok kesimden tepki üstüne tepki aldı.

Dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alan İsviçre'nin başı bir süredir ülkede yaşayan 'evsizler' ile dertte. Hükümet, evsizlik sorunuyla başa çıkmak için alışılmışın dışında çare yolları aramaya koyuldu. Ülkede yaşayan evsizlere Avrupa'da diledikleri bir bölgeye gitmeleri için öneri sundu.

GERİ DÖNMEMELERİ İÇİN PARA TEKLİF EDİLDİ

Buna göre, evsizlere trenle seyahat kuponu düzenlenecek ve 20 İsviçre frangı (yaklaşık 22 dolar) verilecek. Buna karşılık, bireyler belirli bir süre ülkeye dönmeme sözü veren bir sözleşmeye imza atacak. Sözleşmeye uymayanlar ise sınır dışı edilecek. Yetkililerden gelen açıklamaya göre, 21 evsiz şimdiden teklifi kabul etti. Basel hükümetinin bu önerisi ise ülkede bir çok kişi tarafından tepkiyle karşılandı.

İsviçre'nin 'evsizlerden kurtulma' teklifine tepki yağdı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

İsviçre Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title