Haberler

İsviçre'de AB Üyelerine Mali Yardım Onaylandı

26.11.2006 - İsviçre'de bugün yapılan referandumda, AB'nin 10 yeni üyesine 1 milyar İsviçre Frangı yardım yapılması kabul edildi.

Katılımın yalnızca yüzde 44,4 olduğu referandumda, halkın yüzde 53,4'ü yardımı kabul ederken, yüzde 46,6'sı ise reddetti.

AB ülkeleriyle çevrili fakat AB üyesi olmayan İsviçre, tam üyelik yerine birlikle ikili anlaşmaları tercih ediyor. Ülkede daha önce yapılan referandumlarda, AB'ye üyelik reddedilmişti.

Yeni AB üyelerine mali yardımın bugünkü referandumda kabul edilmesi, Brüksel'de memnuniyetle karşılandı.

AB Komisyonu Başkanı Jose Maneel Barroso, ''İsviçre halkının aynı zamanda kendi çıkarlarına olan'' kararlarını memnuniyetle karşıladığını belirterek, İsviçre'nin AB ortak pazarına erişim ayrıcalığına sahip olduğunu ve genişlemelerden olumlu etkilendiğini hatırlattı.

Polonya'nın 489 milyon İsviçre Frangı ile ilk sırada geldiği söz konusu kaynağın paylaşımında Macaristan'a 130.7, Çek Cumhuriyeti'ne 109.8, Litvanya'ya 70.9 ve Slovakya'ya 66.9 milyon İsviçre Frangı ayrılıyor. Letonya'nın 60, Estonya'nın 40, Slovenya'nın 22, Kıbrıs Rum kesiminin 6 ve Malta'nın 3 milyon İsviçre Frangı almasının öngörüldüğü dağılımda, kalan 2 milyon İsviçre Frangı da yüksek öncelikli projeler için ayrılıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title