Haberler

İsveç'te Okullarda Anadil Yasaklanıyor

İsveç'in Landskrona şehrindeki bir okulda İsveççe haricinde bir dilin konuşması yasaklandı.

Landskrona Gustaf Adolf okulu yönetiminin aldığı karara göre, okul ve çevresinde İsveççe haricinde bir dil konuşulması yasaklandı. Göçmen öğrencilerin kendi aralarında anadillerini konuşmasına yasak getiren uygulamayı eleştiren uzmanlar, bu uygulamanın İsveç'in çok kültürlü yapısının benimsemesine ve insan haklarına karşı bir tutum olarak niteledi. Sosyal Demokrat politikacılar ise, sağ koalisyon hükümetin döneminde yürürlüğe giren uygulamaların ırkçılık boyutuna taşınmasından endişe duyduklarını dile getirdiler.

Ana dil öğretmenleri İsveç'te okul çağındaki gençlerin zaten ana dillerini iyi konuşamadıklarını belirterek, yasağın öğrencilerin konuşmalarını daha kötü etkileyeceğini ifade etti.

İsveçli öğretmenler ise yasak kararını destekledi. İsveççe'yi iyi konuşup yazamayan birinin iş bulma şansının yok denecek kadar az olduğunu belirten İsveçli öğretmenler, İsveççe konuşmanın yalnız okulla sınırlı kalmaması gerektiğini ifade etti.

(MA-CY-CY-FS-FS-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title