Haberler

İsveç 2. Ligi'nde oynayan Türk asıllı futbolcu Deniz Yaldır, ırkçı söylemde bulunan rakibini federasyona şikayet etti

Güncelleme:

İsveç 2. Ligi, Türk futbolcuya yapılan ırkçılıkla çalkalanıyor. Umea takımının Türk asıllı futbolcusu Deniz Yaldır, hafta içinde oynadıkları maçta kendisine ırkçı söylemde bulunan Halmstad takımı futbolcusu Dusan Djuric'i İsveç Futbol Federasyonuna şikayet etti.

VİDEODA DA DUYULDU

Umea takımından yapılan açıklamada, çarşamba günü Halmstad ile oynanan lig maçında ikili mücadeleden sonra rakip futbolcu Dusan Djuric tarafından gerçekleştirilen ırkçı saldırının yayıncı kuruluşun maç videosunda da duyulduğu belirtildi. Bunun kabul edilemez bir söylem olduğu vurgulanan açıklamada, Deniz Yaldır'ın İsveç Futbol Federasyonuna şikayetinin desteklendiği kaydedildi.

HAKEM RAPORLADI

Maçın hakemi Andreas Dufva da ırkçı söylemi raporladı. İsveç Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Lars-Christer Olsson ise bunun kabul edilemez bir durum olduğunu ve çok ciddiye aldıklarını ifade etti.

"BENİ ÇOK ÜZDÜ"

İsveç medyasında büyük ses getiren maçtan sonra, 25 yaşındaki Türk asıllı futbolcu Deniz Yaldır, "2020 yılında ırkçılıkla mücadele edilirken, sahada bu şekil bir söyleme maruz kalmam beni çok üzdü." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Spor

Futbol İsveç Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500

Yorumlar (12)

SAMİ:

Amedspor Sakaryaspor''a her türlü ırkçı faşist saldırıyı yaptı amedspor neden halen liglerde çoktan kapatılması gerekirdi

38
15
yanıtYanıtla
Dürüst:

Amed Spor deplasmanda iken Sakaryasporun yaptıklarını unuttunuz herhalde, Amed Spor sadece adını Amed yaptığı için uğramadığı ayrımcılık kalmadı. Amed saldırıya uğrayınca sessiz durdunuz hepiniz. Ama ne zamanki taraftarının öfkesi taştı herkes başladı Amedi kötülemeye.

yanıt15
yanıt22
kara kuyu:

nanan. . . sen tersini anlatirsan yutariz!!! ''kiroo'' diye tezahüratlarinizi hepimiz cok iyi biliyoruz, burada irkciligi yapan dünyada irkciligi ile böbürlenen tek bir halkin insanlaridir o da ne yazikki bizim memleketin beton kafali Türk irkcilari kendilerinede ''milliyetci veya ülkücü''de'' derler ama benim icin bunlarin bir Alman Nazisi den bir farklari yokdur. Irkciligin iyisi kötüsü veya degisigi yoktur irkcilik insanliga saldiridir.

yanıt7
yanıt19
Vatandas:

Karakuyu tam bir karakuyusun amedsporda teror yandasi takimdir hdpde teror partisidir, kesin sende öylesin evet bu ulkede turkler yerine siz cogunluk olsaydiniz bizi bir kasik suda bogardiniz askerine polisine halkinin canina kasteden terorist yandaslari turkiye haric hicbir ülkede barinamaz turkiyede meclise bile girer hainler

yanıt3
yanıt2
HAMDİ:

En büyük ırkçılar Türklerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

yanıt3
yanıt16
SOPRANO:

HAMDİ TÜRKLER SANA FENA KUYRUK ACISI YAŞATMIŞ ANLAŞILAN. SÖYLE BAKALIM DEDENİ DENİZE Mİ DÖKTÜLER ERMENİSTANA MI SÜRDÜLER?

yanıt3
yanıt2
mirro:

Amedspor bursada veya baska bati illerinde oynadiginda, rakim takim taraftarlari öyle saygili ve edepliki, Türkiye irkcilik konusunda bütün dünyaya örnek teskil ediyor ve irkciligin ne kadar kötü birsey oldugu konusunda egitici bir pozisyon aliyor.

10
25
yanıtYanıtla
alman vatandaşı gurbetçi hans:

tüm müslüman ve alt ırkların(hint, pakistan vb) avrupadan sürülmesi gerekir. hem tip olarak çirkinler, hem zekaları az hem de kültürel açıdan avrupaya uymuyorlar. hem gavur diye eleştirip hem de bizim avrupanın ekmeğini yiyorlar.

1
2
yanıtYanıtla
efe can:

bas git isine,

yanıt1
yanıt0
ZÜHTÜ:

Belçika''lı!! Hadise''ye sorunu çözer. . .

0
2
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title